obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
Fritz!box 7581 en DECT
Dect

Quote

arrowman schreef:

Quote

Dect schreef:

Avm dus terug moet vallen op xs4all cs en ik denk dat er dan binnenkort wel een update komt


Dat vraag ik me af. Ik zou niet weten waarom de DECT-functie door providers gespecificeerd wordt. In mijn geval gaat het om DECT tussen twee apparaten van AVM (Fritzbox 7581 en Fon C5), daar speelt Xs4all volgens mij technisch geen rol in, anders dat het ons de Fritzbox (in bruikleen) levert en dus een zekere klantenservice hoort te bieden.

Dat is natuurlijk zo...
 
misja
heb antwoord ontvangen van xs4all (zie hieronder). antwoord suggereert dat er aan gewerkt wordt. ben benieuwd.

Hartelijk dank voor uw bericht. Vervelend dat u problemen ondervindt met de ingebruikname van de Fritzbox 7581. De fabrikant van de Fritzbox ontwikkelt een nieuwe firmware versie voor de 7581 waarin deze problemen aangepakt worden.

De foutieve nummering van de poorten (zowel LAN als FON) is bekend en gemeld bij de fabrikant. De LAN poorten zouden echter standaard op 1GB ingesteld moeten zijn. Dit kunt u controleren in de Fritzbox onder Home Network, Home Network Overview, tabblad Network Settings.

Ook de stabiliteit van de DECT verbindingen van de 7581 is aangekaart bij de fabrikant. Hier is op dit moment geen weg omheen behalve het gebruiken van de FON poorten in combinatie met een extern basisstation.
 
misja
zojuist door xs4all nieuwe versie gepushed naar mijn 7581 nl. 06.54.

de nummering van de poorten in de webinterface is nog steeds fout en ook wordt nog steeds 100Mbit gemeld terwijl het 1Gb verbindingen zijn.

maar meest belangrijk is natuurlijk de dect maar heb nu geen tijd om te testen.
 
Dect

Quote

misja schreef:

zojuist door xs4all nieuwe versie gepushed naar mijn 7581 nl. 06.54.
.

Dat is nog steeds een probleem versie, het wachten is op een nieuwere dan deze ...
 
misja
oh, jammer. dan ga ik niet de moeite nemen om dect aan te zetten.
 
HWteE
Gistermiddag heeft DHL de vervangende 7581 bij mij afgeleverd die vorige week door @AVM_DE in Berlijn was toegezegd.

Vanochtend heb ik deze snel met enkele FRITZ!Fon MT-F en FRITZ!Fon C5 handsets en een FRITZ!DECT 200 Smart Plug aan een paar tests onderworpen.

Resultaat. Helaas! Eigenlijk in lijn met wat redelijkerwijs al te verwachten was.
Zowel met de out-of-the-box OS6.53 als ook na de update naar de meest recente OS06.54 blijkt het gedrag niet essentieel af te wijken van wat eerder al door vele 7581 gebruikers werd geconstateerd. Registreren van de handsets lukt soms wel en soms niet. Soms gaat in de afronding van het registratie proces de verbinding al weer verloren. De Smart Plug laat zich in het geheel niet registreren. Een herstart van de FRITZ!Box is genoeg om alle geregistreerde verbindingen te verbreken, waarna opnieuw registreren de enige oplossing is.
Het ook vanochtend door XS4ALL nog weer eens geadviseerde factory resetten brengt daarin geen voorspelbare verbetering en daarmee zeker geen definitieve oplossing. Als dat wel werkt heb je geluk en is het maar tot de eerstvolgende herstart van de 7581.

Conclusie. De omruil van hardware lost dus helemaal niets op. Ook niet als die rechtstreeks van AVM uit Berlijn komt. De retourzending is dus al weer onderweg.

Hoe nu verder? Wie het weet, die mag het zeggen. AVM blijft onderzoeken en XS4ALL wacht op nieuwe firmware zonder te weten hoe lang.

En de 7581? Die ligt weer in de doos. Wachtend op betere tijden. Als die er ooit nog gaan komen.

En ik? Ik ben er nu echt helemaal klaar mee!!!

Ik had altijd een groot vertrouwen in XS4ALL en ik was ook een liefhebber van het FRITZ! assortiment. Tot de 7581 kwam.

Dank je wel @XS4ALL voor het ongetest uitzetten en het na meermaals aandringen ook niet bieden van een goed alternatief.
Dank je wel @AVM_NL voor het uitsparen op een eigen test afdeling en ons met een product op te zadelen dat nauwelijks rijp is voor een beta test.

PUNT.
FRITZ!Box 7490 (07.12-70401) Mesh-master / FRITZ!Box 7581 (07.12-70997), 2x FRITZ!WLAN 1750E (07.12-70775) Mesh-repeaters
 
wevedeka
HWteE: dit resultaat is reuze jammer voor alle moeite die je hebt genomen. het blijft bij "wachten op de update" zo luiden de berichten van XS4All en AVM. het vervelende is dat de provider XS4All wel "internet" levert maar de Fbox 7581 van het thuisnetwerk een onbetrouwbaar zooitje maakt. Mij dunkt dat er maar het beste een aangetekend schrijven per snail mail naar de geachte directeur Paul Naastepad (what is in a name) van XS4All gestuurd dient te worden om het probleem op de kaart te zetten? Het schiet allemaal echt niet op zo.Sad
 
Dect
Vraag me af of het aan de 7581 ligt, denk dat het in besturingsysterm 6.52 en hoger gezocht moet worden. Na installeren van fon app ineens geen vpn meer op mijn oude trouwe 7360 met FRITZ!os 6.52
 
jacco01
zou 6.51 nog ergens te downloaden zijn?
Ben wel benieuwd of de firmware een deel van de problemen veroorzaakt.
de dectproblemen had ik overigens vanaf het allereerste begin dat de 1e 7581 aangesloten werd.
ow, en het niet vasthouden van het kanaal in de 2.4 en 5GHz band ook. Laat maar. Ik ga toch maar niet testen met oudere firmware.
 
wevedeka
FB dowlnload automatisch: als je dat vinkje aan hebt staan.
Anders kun je naar AVM Support onder downloads op FB nummer staan daar de updates klaar.
Omdat te installeren wel de aanwijzingen lezen en maak eerst een back up (FB instellingen onder System , Mode geavanceerd aanzetten van te voren!)
Installeer geen update die bij de 7360 hoort maar dat snapte je al
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Fritz!box 7581 en DECT', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
FRITZ!Box 7581 problemen Fritzbox : 3990 06 sep 2023
Fritz!OS 7 Fritzbox : 731 04 sep 2023
FRITZ!OS 7.50 voor 7583, goed idee? Fritzbox : 2 15 mrt 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Fritz Wireless Repeater 1750E WiFi : 7 07 sep 2022
Advertentie