obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
2 TVs aansluiten op FritzBox
mgjb
Ik heb glasvezel en een FB7490. Internet werkt allemaal prima. Twee TVs momenteel via ziggo dus ik maak gebruik van coax netwerk in huis met een digitale versterker. Werkt erg goed. Maar ik wil graag naar TV bij xs4all. Het wordt me niet echt duidelijk hoe dat te regelen op de website van xs4all. Ik kan geen UTP kabels van de FB leggen. Ik heb geen LAN poorten meer over (1 glasvezel, 2 met UTP kabel naar beide PCs en 1 voor alarm).

Kan ik een switch naast de FB hangen en van daaruit 1 LAN kabel naar een PC en vervolgens een powerline adapter aansluiten die signaal doorstuurt naar beide TVs die via een powerlineadapter worden voorzien van signaal. Zitten die TVs elkaar dan in de weg en moet ik wellicht naar twee sets powerline adapters toe?
 
data-full-width-responsive="true">
droog4
Er zijn een paar mogelijkheden hiervoor om ITV aan te sluiten, 1 is een nieuwe FB aan te vragen met 4 lan poorten erop waarop je ITV erop kan aansluiten (zover ik weet is dit gekoppeld met een nieuwe jaar abonnement bij xs).

Alternatief is een switch met IGMP-snooping ondersteuning zodat de ITV signaal naar de juiste poort gaat.

Powerline adapters zou ik persoonlijk afraden ivm dat het niet 100% te garanderen is dat het goed werkt (tenzij het niet anders kan zou ik eerder een moca overwegen. deze vormt van coax naar utp wat erg goed werkt maar wel duurder is qua aanschaf). Spreek uit ervaring als monteur.
 
mgjb
Bedankt, zeer goede tip, hier heb ik iets aan. Er loopt al 1 utp kabel naar een PC boven en daarnaast staat een TV. Ik denk dat ik daar wel een switch kan aansluiten, dan loopt internet en het TV signaal over 1 UTP kabel. Maar de oplossing voor de huiskamer moet via de bestaande coax aansluiting. Ik ga die moca uitzoeken!
 
droog4
Als je naar mocas gaat zoeken, er zijn verschillende opties hierin.
Degene die ik bedoel zie je in bijgevoegde link als voorbeeld.
https://www.allekabels.nl/netwerk-adapter/4576/1196681/hirschmann-internet-over-coax-adapter.html

Niet de goedkoopste maar uit ervaring weet ik dat deze net zo goed werkt alsof je een nieuwe utp kabel hebt getrokken en zeer betrouwbaar.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; '2 TVs aansluiten op FritzBox', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox 7590 valt compleet uit Fritzbox : 4 03 mei 2019
Fritzbox 7583 Fritzbox : 4 03 mei 2019
Yealink basisstation aansluiten op SIP Eigen telefoon netwerk : 2 23 apr 2019
Geen poorten open fritzbox 7581 Fritzbox : 3 06 apr 2019
Cisco IP phone 7965 aan fritzbox 5490 Eigen telefoon netwerk : 1 27 mrt 2019