obey-robots.txt
20 Maart 2019, 18:11
Navigatie
Ledenenquête
XS4ALL, ik wil een herhalende reeks opnames kunnen instellen!

Ja.
Ledenenquête: XS4ALL, ik wil een herhalende reeks opnames kunnen instellen! Ja. 76% [175 stemmen]
76% [175 stemmen]

Nee.
Ledenenquête: XS4ALL, ik wil een herhalende reeks opnames kunnen instellen! Nee. 2% [4 stemmen]
2% [4 stemmen]

Maakt niet uit, ik download het wel van internet.
Ledenenquête: XS4ALL, ik wil een herhalende reeks opnames kunnen instellen! Maakt niet uit, ik download het wel van internet. 6% [14 stemmen]
6% [14 stemmen]

Niet van toepassing.
Ledenenquête: XS4ALL, ik wil een herhalende reeks opnames kunnen instellen! Niet van toepassing. 16% [36 stemmen]
16% [36 stemmen]

Stemmen: 229
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 05 jun 2012

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
XS4ALL Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

FRITZ!Box 7581 problemen

Roger
Jassy schreef:
Mijn lijn ziet er zo uit (zie onder). Geen FEC errors en volgens mij ook anders wel redelijk gelijkwaardig. Ik ben er in elk geval niet zo over te spreken.
De lijngegevens zien er OK uit (alleen de latency lijkt me wat hoog, maar misschien is dat inherent aan een lijn zonder vectoring). Maar leg eens uit waar je precies ontevreden over bent. Tot nu toe kennen we alleen je eigen conclusie, maar zonder onderbouwing kunnen we daar niet veel mee (eigenlijk niets). De 7581 zou meer dan krachtig genoeg moeten zijn voor jouw lijn (in elk geval de hardware).
Speedtouch 510i => FB 7170 => FB 7340 => FB 7581 (7.08-65591 BETA) + Repeater 1750E (7.08-66311 BETA)
 
t541hoo
Jassy schreef:

Mijn lijn ziet er zo uit (zie onder). [/url]Dat ziet er behoorlijk gelijkwaardig uit. Ligt de beperking soms in je WiFi.

Ik moest voor mijn gedateerde laptop-WiFi in Windows 10 een andere dan de standaard
driver installeren om de 40Mhz bandbreedte te kunnen instellen op de 2,4Ghz band.
 
Jassy
Ik ben inderdaad wat vaag geweest over dit euvel. De lijn is intrain technisch helemaal in orde, ik haal daar goed 106Mb. Dit is overigens direct op de nummercentrale.

Met name bij het downloaden via één verbinding richting de server valt mij op dat ik lang niet altijd de 100Mb haal. Met Newszilla met 5 connecties mag ik in mijn handjes knijpen als ik 70Mb gemiddeld haal, maar dit dan wel met een bult geschommel en drops. Als ik dan bijvoorbeeld Astraweb met 20 connecties bij schakel haal ik een stuk stabieler 95Mb en dan is het wel oké. Ik heb hiervoor glasvezel gehad en haalde altijd strak de (minstens) 100Mb via Newszilla of gewone downloads. Helaas ben ik verhuisd en heb dus geen glasvezel (van XS4ALL) meer dus we moeten het met DSL doen.

Met een enkele lijn en 10Mb upload haalde ik altijd de (bijna) 10Mb,met pairbonding houd het met 8Mb wel op.

Dit zowel bedraad (1Gb) als draadloos op een telefoon of tablet.

Ik heb laatst al serieus overwogen om het pairbonding verhaal maar weer terug te laten draaien en met een enkele lijn verder te gaan, maar met Fritz 7 wil ik het wel weer een kans geven.
 
Prutser
Jassy schreef:

Met een enkele lijn en 10Mb upload haalde ik altijd de (bijna) 10Mb,met pairbonding houd het met 8Mb wel op.

Dit zowel bedraad (1Gb) als draadloos op een telefoon of tablet.

Ik heb laatst al serieus overwogen om het pairbonding verhaal maar weer terug te laten draaien en met een enkele lijn verder te gaan, maar met Fritz 7 wil ik het wel weer een kans geven.


Vergeet de impact van "kleine" pakketten niet. De overhead is daar relatief hoog en kom je niet eens in de buurt van die (bruto) 10Mb. Ga er sowieso van uit dat je zo'n 10% verliest door overhead. Dan is 8Mb op zich helemaal niet zo slecht ...
 
t541hoo
Jassy schreef:
… Met Newszilla met 5 connecties mag ik in mijn handjes knijpen als ik 70Mb gemiddeld haal, maar dit dan wel met een bult geschommel en drops. ...


De drops vinden kennelijk niet op je modem plaats gezien de statistieken. Waar constateer je die drops dan.

Het pad dat glasvezel en DSL gebruikt richting Newszilla kan natuurlijk verschillen. Ik lees dat je gewoon je normale doorvoer wel kunt halen, maar niet met Newszilla alleen. Dat wijst er volgens mij op dat het probleem niet in jouw verbinding, maar ergens in het pad van Xs4all naar Newszilla zit. Wat geven de gebruikelijke speedtest tools aan. En laten we wel wezen 70 van de 100MB is niet erg slecht. Het schommelen wijst er volgens mij op dat er ergens op de weg naar jou toe iets gebufferd en geburst wordt.

En volgens mij gaat glasvezel-verkeer helemaal niet door de Xs4all/Kpn infrastructuur en is daardoor helemaal niet te vergelijken met DSL.


Met één aderpaar ga je volgens mij helemaal niks opschieten, eerder ga je daarmee achteruit.
 
Prutser


En volgens mij gaat glasvezel-verkeer helemaal niet door de Xs4all/Kpn infrastructuur en is daardoor helemaal niet te vergelijken met DSL.Zolang het glasvezel is van KPN-WBA gaat het door exact dezelfde infrastructuur, het beginstukje is alleen anders. En je hebt wat minder last van ruis/rommel van nabij gelegen aders als je geen vectoring hebt. Maar da's al. Aan de beschrijving van het probleem te zien is het niet het DSL, maar de IP laag erbovenop die je niet zint. Maar dat staat los van pair bonding. Bij XS4ALL kan je grote bestanden die speciaal voor dit doel hier staan downloaden: http://speedtest.xs4all.net/files/

Met een speedtest kom ik momenteel uit op 135Mb down en 67Mb up terwijl ik geen idee heb op hoeveel Youtube kanalen de kids aan het kijken zijn Wink Dus up het maximum en down er ruim onder. De eerlijke test zou ik moeten doen als iedereen hier naar bed is ... Maar tegenwoordig gaan de pubers later dan ik Shock
 
Roger
Even voor de duidelijkheid: ik heb geen VDSL-bonding. De 111/33 sync naar de straatkast om de hoek volstaat ruimschoots voor mijn 50/5 Compact contract. Diverse speedtest sites (speedtest.xs4all.nl, speedtest.ziggo.nl, speedtest.net) geven consistent 50 Mb/s down (contract capped) en 30 Mb/s up (kennelijk uncapped). Net nog even de nieuwe Android Studio gedownload: de 790 MB kwamen binnen met een strakke 5.6 MB/s. Allemaal top dus.

Een lager dan verwachte download kan allerlei oorzaken hebben: packet loss, congestie, hoge latency. Van dat laatste kun je last hebben bij sites die fysiek ver weg zijn (TCP loopt dan tegen de limiet van het receive window aan). Congestie komt binnen Nederland niet veel meer voor, maar zo nu en dan zie je nog wel eens berichten dat providers de groei van het dataverkeer niet bij weten te houden.

Packet loss is een veel voorkomende oorzaak en kan zelf weer diverse oorzaken hebben. Bij WiFi praat ik meestal al niet verder (leuk voor flexibiliteit, niet voor kwaliteit). Bij een bekabelde lokale verbinding graaf ik dieper:
  • Soms is de oorzaak al lokaal (brakke kabel, duplex mismatch, een apparaat dat het niet bijhoudt). Helaas heeft de FB geen counters voor zaken als buffer overflows, collisions of CRC-errors die je kunt uitlezen. Je zou eens kunnen beginnen met Pingbommen naar de 7581. Die van mij heeft geen enkele moeite met 'ping -l 65500 -t fritz.box' (Windows 7) terwijl in de achtergrond een grote update van de Android SDK wordt gedownload.
  • De volgende kandidaat is de DSL-verbinding. Met 'ping -l 30000 -t ping.xs4all.nl' krijg ik op mijn verbinding geen timeouts. Met hele grote lengtes (>50000) wel. Wellicht het gevolg van rate limiting ergens bij XS4ALL?
  • De volgende stap is een paar speedtests doen. Mijn lijstje aan het begin van deze post zou een startpunt kunnen zijn. Welke snelheden zie je?
Ik heb al mijn testen gedaan op een low end desktop PC met een Core i3 processor. Welterusten Wait
Speedtouch 510i => FB 7170 => FB 7340 => FB 7581 (7.08-65591 BETA) + Repeater 1750E (7.08-66311 BETA)
 
onno
Sinds gisteren heb ik dit modem in mijn netwerk hangen.... Ervan uitgaande dat xs4all mij een beter werkend exemplaar zou leveren dan mijn oude 7490. Deze bleef regelmatig "hangen"; althans internetverbinding bleef dan 10 sec uit.
Nu zit ik nog in de 14 dagen retourperiode dus ik kan er nog vanaf.

Ik constateer het volgende:
- verbinding tussen NT en FB lukte niet met oude ethernetkabel; alleen met nieuwe geleverde. Die is helaas 1 m tekort
Kan ik een andere langere kabel gebruiken? En mag deze ook 3 m lang zijn?
- de Ipad is verbonden met draadloos netwerk en internet maar Fritzbox ziet hem niet.
Soms kiest iPad voor connectie met repeteer maar dan gaat "durchsatz" van 100 MB naar 50 MB
Kan ik dit ergens aanpassen?
- signaal draadloos netwerk valt af en toe even weg: de iPad / iphone kunnen dit aan maar bij laptop browser/mail opnieuw opstarten. Oplossing?

Waarschijnlijk open deur maar: wat is jullie advies: terugsturen en wachten op een nieuw ter beschikking te stellen model van FB?
 
t541hoo
Een ethernetkabel mag wel 100m zijn.

Wat bedoel je met NT.

Haal die repeater er eens tussenuit. Deze zijn vaker een hinderpaal dan een verbetering.
 
onno
De NT is wat xs4all bedoelt met het kastje waar de glasvezel binnenkomt. De genoemde kabel is dus de kabel tussen dit kastje en de Fritzbox. Xs4all zegt zelf dat deze kabel niet langer dan 1,5 m mag zijn.

Die repeater had ik nu juist nodig omdat dochterlief door het beton op haar geliefde bed geen ontvangt heeft. Maar ik zal hem eens verwijderen om te kijken wat het effect is.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Geen poorten open fritzbox 7581 Fritzbox 1 17 maart 2019, 17:11
Fritz!OS 7 Fritzbox 223 15 maart 2019, 16:47
port forwarding Fritzbox 7581 werkt niet Instelling problemen 6 14 maart 2019, 21:01
Wifi problemen met ipv6 (7581 icm 1750e) WiFi 12 20 februari 2019, 13:46
Fritzbox 7581 bridge mode Algemeen 12 19 februari 2019, 21:43
Goedenavond bezoeker
FritzBox info
FritzBox infohttps://fritzbox-info.nl/
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Wim106400:13:00
| RonWitman00:15:40
| Gondelier00:26:31
| chefke00:49:41
| tubejack01:35:31
| Fleurtje01:47:33
| richard0104:06:50
| GL2814-104:18:20
| RuudvanMunster06:12:34
| Wim06:21:53
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

19 januari 2018, 08:44
Internet&telefoon weer down sinds ca 7:45 in Zwolle, anderen ook?

24 december 2017, 11:47
Is er een snelcode om de Fritzbox 7581 automatisch te herstarten ?

20 december 2017, 13:56
Melding in FB: DNS error.

20 december 2017, 13:53
Geen internet in Den Hoorn, Achterdijkshoorn 30 (2635 MK). En storingsnummer neemt niet op.

25 november 2017, 16:41
Heeft u een AVM 7581 Fritzbox gebruik dan de laatste firmware hiervoor: https://service.av
m.de/downloads/bet
a/fritzbox_7581/en
glish/
Firmware Beta Plus voor al uw 7581 perikelen.