obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
loekf
Powerline is hit or miss.

De geadverteerde snelheid is volgens mij min of meer de ruwe data snelheid zonder fout correctie en andere overhead.

Hier thuis haalde ik ooit 80 Mbps uit de meterkast naar de woonkamer. Devolo en TPLink rapporteren dan officieel 700-800 Mbps. Ook moet je bedenken dat de gerapporteerde en geadverteerde snelheid de som van up en down is.

Er is/was een ding met Qualcomm chipsets die je in de meeste 1200Mbps Powerline ziet. Heeft met de powersave mode te maken, waardoor je hiccups krijgt.

Beste ervaringen had ik met de TPLink 9000 serie, die 2000 Mbps claimt. Erg stabiel.

Echter, ik wilde de volle snelheid van mijn XS4SALL abbo, dus ik gebruik MOCA tegenwoordig.
FRITZ!Box 7590 (7.13 - 221.9 Mbps/33 Mbps - Vplus) | FRITZ!Repeater 3000 (7.12) | 2x FRITZ!Repeater 2400 (7.12) | XS4ALL Internet Plus + Bellen Basis
 
t541hoo
Een stroomstoring bij de buren die effect bij jou heeft???

Tappen ze ondergronds soms jouw stroom af voor hun wietkwekerij, want dat mag dus echt niet gebeuren.
 
tubejack
Wellicht 3 Fase Wink
 
onno
Klopt drie fase aansluiting. Bij de buren brak de aansluitkabel en daar zat blijkbaar ook 1 van de aders van mij achter.
Waarschijnlijk zit het stopcontact in meterkast op een andere ader dan het stopcontact boven
 
Roger
Het is standaard dat een kabel vanaf de verdeelkast van de netbeheerder onderweg aftakkingen heeft per woning. En als zo'n kabel beschadigd raakt, kunnen daar een aantal panden last van hebben. That's life. Als je een 3-faseaansluiting hebt, kan powerline nog wel een uitdaging zijn. Als twee adapters op dezelfde fase zitten, is de snelheid top. Maar als ze op verschillende fases zitten, werkt het wel (in elk geval de nieuwere generatie) maar is de snelheid veel lager.
FB 7590 (7.57) + Repeater 1750E (7.30)
 
guido66
Daarvoor bestaan fasekoppelaars. Deze zetten het signaal wat op 1 fase aanwezig is, ook op de andere fasen.
Mijn Fritzboxgeschiedenis: 7170-2x7340-7360-7369-2x7581
Huidig: 7583+7590+2x1750E in mesh
 
t541hoo

Quote

onno schreef:

Klopt drie fase aansluiting. Bij de buren brak de aansluitkabel en daar zat blijkbaar ook 1 van de aders van mij achter.


De storing bij de buren zat dus voor hun meterkast. En dus was het geen storing bij de buren meer volgens mij.
 
Prutser
Vaak zitten er tegenwoordig in één (slaap)kamer twee groepen aangesloten, met een beetje geluk vind je één fase die gebruikt kan worden waarvan er één in de buurt van een RJ45 kabel zit en de andere in de buurt van de slaapkamer in kwestie. En dan een kwestie van even je huis rondhollen en elke groep/fase even aanzetten en documenteren welk stopcontact/lamp er op welke groep zitten natuurlijk. Ik heb zelf UTP naast de Coax getrokken naar alle kamers, even wat werk, maar al jaren lol van inmiddels. Past allemaal net door één buisje heen ...
 
t541hoo
Het probleem zijn niet de groepen maar de fases.

In de weg liggen er drie terwijl je er bij gewoon 230V maar één (hete) plus een nul draad nodig hebt. Door de wijk worden de huizen verdeeld over die drie fases behalve bij iemand die krachtstroom 400V drie fasen nodig heeft. Of een groot complex waar de drie fasen verdeeld worden over diverse groepen.

In de huidige nieuwbouw probeert men in elke ruimte twee groepen aanwezig te hebben. Hierdoor kan één groep uitgeschakeld worden om er aan te werken terwijl er voor verlichting en/of apparaten toch een andere groep aangesloten is in dezelfde ruimte.

Voor de powerline zijn verschillende groepen geen probleem. Verschillende fases kunnen dat wel zijn. Die hebben namelijk alleen verbinding met elkaar over de nul (koude draad).

Ook wordt het powerline signaal bij de meterkast gefilterd, zodat wanneer de buren op dezelfde fase zitten ze jouw powerline signaal niet ontvangen.


Oh ja, stop je powerline niet in een tafelcontactdoos (stekkerblok), maar rechtstreeks in de muur. Sommige contactdozen hebben filters en overspanningsbeveiligingen die het signaal van je powerline frustreren.
Gewijzigd door t541hoo op 20 augustus 2018, 21:20
 
Prutser

Quote

t541hoo schreef:

Het probleem zijn niet de groepen maar de fases.


Die is duidelijk, ik heb zelf ook 3 fases waarbij er op elke verdieping in mijn huis minstens 2 fases aanwezig zijn, op zolder alle drie vanwege de load van de wasmachine, drogert en de zonnepanelen, in de keuken idem vanwege de kookplaat. In die zin kan het nog steeds even de moeite zijn om even per groep in de meterkast even te kijken of er op die ene groep in het huis een combi te vinden is die in de buurt van de gewenste plek zit. Je hoeft niet eens te weten welke fase waar zit, met alle groepen uit en per stuk aanzetten zit je per definitie op dezelfde fase, welke dat ook is.

Tweede optie is te ontdekken welke fase boven zit en in de meterkast op die fase een wandcontactdoos er bij (laten) maken. Zit je ook weer goed ...
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritz!OS 7 Fritzbox : 731 04 sep 2023
FRITZ!OS 7.50 voor 7583, goed idee? Fritzbox : 2 15 mrt 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Fritz Wireless Repeater 1750E WiFi : 7 07 sep 2022
Eufy Video deurbel <> Fritz!box 7590 Domotica : 14 25 jun 2022
Advertentie