obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
tubejack
@xs4all @avm_de @avm_nl

loekf
Wij hebben ook pair bonding en daarmee het geluk hierdoor de snelste VDSL2 verbinding in ons postcode gebied 1506 WH. 47 down en 6 up.
Er zijn er die het met minder moeten doen.

Jammer dat ik geen plaatjes meer kan uploaden naar dit forum.
Sinds 6.80 tot nu toe al dagen geen problemen meer met de lijn. De 7581 gebruikt profiel 8B wat zeer gunstig is voor onze lijnen. Kan ook (mede) toeval zijn want KPN is nog aan het meten...

WiFi, als ik beide 2,4 en 5Ghz een andere naam geeft werkt het goed. Ook een verdieping hoger met 5Ghz dwars door betonnen muren en vloeren. Wat opvalt bij 5Ghz dat landcode DE meegegeven wordt moet dat niet NL zijn?

Wij hebben iets van 7 flats om ons heen, dus 2,4 Ghz band zit overvol. Elk kanaal wordt medere keren gebruikt dus die houden elkaar allemaal op. Toch is ook op de 2e verdieping (nog meer beton) WiFi mogelijk op 2,4Ghz. Al is dat niet zo snel meer. Maar je kunt prima surfen.

DECT We hebben een Fritz! C5 gekocht en die centraal in de woonkamer op 1 hoog gezet. Werkt meteen, gewoon aanmelden via de DECT knop op de 7581.

Resterende 4 Siemens Giga set toestellen via FON-1 en eigen basisstation aangesloten. Het zou leuk zijn als daar ook een update voor kwam want m.i. worden deze toestellen nog veel verkocht in Nederland.

Aan de andere kant, is het natuurlijk verouderde techniek.

Tot zover onze ervaringen tot nu toe.
Gewijzigd door tubejack op 24 februari 2017, 12:13
 
tubejack
Ik heb toch nog een "dingetje" ontdekt. Het bijwerken van mijn Wordpress website gaat met de 7581 af en toe ongelofelijk traag t.o.v. de 7369. Ik heb nog geen zin omdat uit te zoeken. Kan ook toeval zijn.

Opgelost, om e.e.a. vage reden stond een LAN poort i.p.v. 1Gbit op 100Mbit
Gewijzigd door tubejack op 24 februari 2017, 21:51
 
HWteE
@AVM_NL @AVM_DE @XS4ALL

Uiteindelijk doet de 7581 bij mij nu waarvoor hij bedoeld is. Betrouwbare ondersteuning bieden voor alles-in-één internet, bellen en tv.
Maar perfect is iets heel anders. Er is nog genoeg om te fixen en te verbeteren.

Afgelopen maandag heb ik aangegeven dat ik de 7581 precies 96 uur nog één kans zou geven om zich eindelijk te bewijzen na bijna 3 maanden met problemen, ergernis en wachten op verbeteringen.
Zie: [url]https://xs4all.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=787&rowstart=320#post_3610
[/url]

Welnu.
Inmiddels zijn we al ruim 100 uur verder en ik moet toegeven dat de 7581 (met 06.80) sinds maandagochtend zonder herstarts, onderbrekingen of andere noemenswaardige incidenten betrouwbaar in de lucht is gebleven. Er is geen aanleiding geweest om de 7490 die helemaal gebruiksklaar binnen handbereik lag opnieuw weer in te zetten. Al met al is dat toch een belangrijke en met name voor XS4ALL en AVM wellicht ook hoopvolle conclusie.
Alle voor mij blokkerende problemen op het gebied van de DECT connectiviteit behoren tot het verleden. De hier in huis meest gebruikte Fritz!Fon MT-F en C5 toestellen en de Fritz!Dect 200 stekkers zijn weer normaal bruikbaar.

Problemen die niet zijn opgelost, maar die in mijn geval niet als blokkerend worden ervaren, zijn:
  • De onbegrijpelijke FON1 en FON2 verwisseling. Dan dus de kabels ook maar omgewisseld!
  • De oude Siemens Gigaset kan alleen uitgaand bellen, inkomende verbindingen komen niet door.
  • VPN toegang tot de Fritz!box is te beperkt en biedt geen internet toegang. Echter een achter de Fritz!box middels portforwarding toegankelijke Linux server compenseert in mijn geval die tekortkoming volledig.
Verder zitten in de 7581 User Interface nog een aantal slordigheden en tekortkomingen (NB. dit is geen uitputtende lijst!):
  • Internet, Online Monitor, Online Monitor. De Upstream grafiek lijkt altijd leeg te blijven?
  • Internet, Online Monitor, Online Meter. Data volumes blijven ver achter bij de werkelijkheid en Sent en Received lijken verwisseld.
  • Internet, DSL Info, Overview. Waarom lijn 2 weergeven als training als die in de niet-bonding situatie niet is aangesloten? Er valt immers niets te trainen want er is helemaal geen 2e lijn.
  • Telephony, Telephony Devices. Zit die FON1 en FON2 verwisseling hier? Of is dat toch de hardware?
  • Home network, Home Network Overview, All Devices. Niet alle actieve devices zijn hier altijd zichtbaar. Een wifi verbonden mobiele telefoon en de 1750E Repeater ontbreken.
  • Home network, Home Network Overview, Network Connections. De 1750E Repeater is hier zichtbaar met het IP-address van een erop aangesloten device i.p.v. het eigen IP-address. Bovendien staat de 1750E Repeater onder de Idle Connections terwijl hij wel degelijk actief is.
  • System, Backup. De hier verstopte opties voor Restart en Factory Reset vind ik persoonlijk niet ideaal.
Algemene opmerking, geldt zeker niet alleen specifiek voor de 7581:
  • Het Update en het Restore proces van een Fritz!Box resulteren niet vanzelfsprekend in een stabiele werkende situatie. Een Factory Reset na de Update biedt daartoe betere garanties. Tijdens de update of restore alle settings expliciet controleren en zonodig opnieuw zetten lijkt niet te gebeuren. Het vertrouwen in de Backup-Restore mogelijkheden wordt niet beloond.
Kort samengevat.
De 7581 doet nu eindelijk wat ik er in December al van hoopte. Ik wens nooit, maar dan ook echt helemaal nooit, weer zo als beta tester te worden misbruikt. En ik hoop van ganser harte dat de nog openstaande punten snel worden opgelost. Graag dan wel even die FON1 en FON2 verwisseling bovenaan in de Release Notes, dan weet ik dat ik stekkers moet ompluggen. ;-)
Gewijzigd door HWteE op 24 februari 2017, 19:41
FRITZ!Box 7490 (07.12-70401) Mesh-master / FRITZ!Box 7581 (07.12-70997), 2x FRITZ!WLAN 1750E (07.12-70775) Mesh-repeaters
 
Daan
@AVM_NL @AVM_DE @XS4ALL
Ik heb sinds het begin deze maand wegens verhuizing een 3in1 abonnement afgesloten bij Xs4all.
Ik ben hierbij ook de gelukkige eigenaar geworden van het 7581 modem.
En dan te bedenken dat ik speciaal voor Xs4all heb gekozen, ondanks de hogere kosten, om zo min mogelijk kans op storingen en problemen.

Ik heb regelmatig last van modem herstarts en de WiFi op 5ghz werkt ronduit belabberd. Regelmatig (echt meerdere keren per dag) valt het weg en zit je weer zonder internet.
En dan ben ik nog volop aan het verhuizen, en heb dus weinig tijd om te online te zijn.

Erg balen allemaal!
 
guido66
Zojuist ook mijn 7581 uit de mottenballen gehaald en van 6.80 voorzien.

Alles ging nu bijna vlekkeloos, alleen het registreren van de 3e MT-F lukte pas bij de 4e poging.

In het home network overview worden wel foute snelheden weergegeven. Ik heb een 1750e via een switch bedraad aangesloten. De 1750e meldt netjes dat ie op 1Gbit zit, volgens de 7581 is het 10 Mbit?

Nu maar eens kijken of het allemaal in de lucht blijft.....
Mijn Fritzboxgeschiedenis: 7170-2x7340-7360-7369-2x7581
Huidig: 7583+7590+2x1750E in mesh
 
loekf

Quote

Daan schreef:

@AVM_NL @AVM_DE @XS4ALL
Ik heb sinds het begin deze maand wegens verhuizing een 3in1 abonnement afgesloten bij Xs4all.
Ik ben hierbij ook de gelukkige eigenaar geworden van het 7581 modem.
En dan te bedenken dat ik speciaal voor Xs4all heb gekozen, ondanks de hogere kosten, om zo min mogelijk kans op storingen en problemen.

Ik heb regelmatig last van modem herstarts en de WiFi op 5ghz werkt ronduit belabberd. Regelmatig (echt meerdere keren per dag) valt het weg en zit je weer zonder internet.
En dan ben ik nog volop aan het verhuizen, en heb dus weinig tijd om te online te zijn.

Erg balen allemaal!


Daan, heb je geupdate naar 6.80 EN minimaal EEN keer een factory reset gedaan ? Succes na 1x is niet gegarandeerd (heb dit al aan AVM gemeld). Mijn modem is stabiel, maar gebruik hem niet als DECT basestation, geen VPN, geen NAS etc. Alleen internet en VOIP.
FRITZ!Box 7590 (7.13 - 221.9 Mbps/33 Mbps - Vplus) | FRITZ!Repeater 3000 (7.12) | 2x FRITZ!Repeater 2400 (7.12) | XS4ALL Internet Plus + Bellen Basis
 
Daan
Ik heb 6.80 er op staan maar nog geen factory reset gedaan.
Ik zit momenteel een beetje krap in de tijd, dit is het verhuisweekend zeg maar.

Ik kan dit in de loop van de volgende week wel gaan doen.
 
RubenVS

Quote

robmeerwijk schreef:

Ik heb vanmorgen de 7581 weer geactiveerd. Bevindingen tot zover:

1) Update naar 6.80 verliep zonder problemen
2) Import van instellingen van 7369 toonde alleen wat telefonieinstellingen. Rest kwam niet mee. Gelukkig had ik (uit voorzorg nog) geen factory reset gedaan. Anders was ik weer 2 uur bezig geweest netwerk configureren
3) Telefoonlog bleek niet ingelezen, dus mijn call lijst is niet meer compleet, niet erg, maar wel irritant
4) Instellingen antwoordapparaat niet ingelezen
5) Dect toestellen aanmelden ging in 1 x goed, 3 fritz.fon's, 1 DECT-repeater en een Siemens gigaset
6) Snelheid 10% hoger dan 7369 (6,5Mb / 770kb)
7) Nog geen herstarts na 2 uur
8) Staat nog te trainen (hoe lang duurt dat?)

Ik ga de 7369 maar voorzichtig voorbereiden voor transport naar xs4all, maar ik laat hem nog wel een weekje staan :-)


Kun je mij uitleggen wat je bedoelt met "Anders was ik weer 2 uur bezig geweest netwerk configureren" ? Wat moet er allemaal geconfigureerd worden dan?

Groet,
Ruben
 
mimisiku
Intrainen duurt best wel lang. Zeker als je pairbonding hebt. Hij traint namelijk per aderpaar in en moet vanwege de vele extra protocollen/profielen alles aflopen om te zien welke de beste is...
Zodra de eerste klaar is doet hij hetzelfde voor het tweede aderpaar.
Daarna legt hij de snelste vast van beide aderparen en traint met die waarden dan nogmaals in...

Bij mij duurt dat minstens 10 a 15 minuten.

Met single pair en lagere (oudere profielen) was dat binnen 2 minuten klaar.
 
guido66
Training geeft ie dan waarschijnlijk aan op de 2e ongebruikte lijn? Bij mij is de enkele vdsl lijn ook zeer snel ingetraind. De andere lijn blijft uiteraard training, want die is niet aangesloten. Beetje raar dat je dit niet uit kunt zetten.
Mijn Fritzboxgeschiedenis: 7170-2x7340-7360-7369-2x7581
Huidig: 7583+7590+2x1750E in mesh
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritz!OS 7 Fritzbox : 731 04 sep 2023
FRITZ!OS 7.50 voor 7583, goed idee? Fritzbox : 2 15 mrt 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Fritz Wireless Repeater 1750E WiFi : 7 07 sep 2022
Eufy Video deurbel <> Fritz!box 7590 Domotica : 14 25 jun 2022
Advertentie