obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
JvdH
Beste Kees,

Dank voor delen van je ervaringen.

Wat betreft WPA en WPA2 (je vraag Is "WPA2 (CCMP) inderdaad een foute instelling en kan de WPA-mode de problemen hebben veroorzaakt?").
Gezien veiligheid zou ik zelf nooit meer mijn router/repeaters op WPA laten draaien. Is oud protocol en zeer makkelijk hackbaar. Ik draai thuis alleen nog maar WPA2.

Groet
Jan
 
Knoorwagen

Quote

Berkienm schreef:

Beste Kees,

nog 1 vraag:

Je zegt "Het is echter nog niet helemaal perfect: de Fritz!Box 7581 herstart nog af en toe “vanzelf”. Geen idee waarom."

Gaan je DECT toestellen dan weer zoeken naar de basis of maken ze daarna gelijk contact. Doordat de nieuwe opstart wordt de verbinding verbroken. Moet je dan weer opnieuw registreren en blijft dan de registartie staan? Ik heb dit alles namleijk ook geprobeerd en inderdaad momenteekl is de lijn redelij stabiel met goede snelheid. De dect werkt even maar indien het modem opnieuw opgestart wordt ( waarom ????) dan is de verbinding weer verbroken en krijg is ze niet meer aangemeldt. Ik heb geen zin om 3x per week dit riedeltje te herhalen.


Hoi Berkienm,

Tot nu toe blijven beide DECT telefoons zich weer vanzelf aanmelden na een onduidelijke herstart. Dat is natuurlijk het belangrijkste van alles, dat als je je installatie werkend hebt je niet telkens weer na een herstart opnieuw moet gaan configureren. Ik heb enkele dagen geleden binnen een paar uren een aantal keren het modem zelf losgekoppeld, omdat ik vanwege het verschuiven van meubelen de stekker uit het stopcontact moest halen, en ook toen was mijn netwerk weer gewoon zoals voor de stroomonderbreking.
Maar het blijft wel spannend.

--
Groeten, Kees
 
Knoorwagen

Quote

JvdH schreef:

Wat betreft WPA en WPA2 (je vraag Is "WPA2 (CCMP) inderdaad een foute instelling en kan de WPA-mode de problemen hebben veroorzaakt?").
Gezien veiligheid zou ik zelf nooit meer mijn router/repeaters op WPA laten draaien. Is oud protocol en zeer makkelijk hackbaar. Ik draai thuis alleen nog maar WPA2.


Dag Jan,

Als WPA2 (CCMP) eigenlijk gewoon alleen WPA2 is, dan zou die instelling toch niet hebben mogen uitmaken voor de stabiliteit van de Fritz!Box.
Ik ga zodadelijk eens kijken of ik WPA2 (CCMP) kan instellen, zonder dat het mijn modem en configuratie onderuit haalt. Want je hebt gelijk: hackers moeten we buiten houden! Angry

--
Groet, Kees
 
Knoorwagen
WPA2 (CCMP) nu toegepast op Fritz!Box én op Repeater. Het ziet er goed uit. Telefoons behouden connectie. Repeater reageert goed. Fingers still crossed!
 
Knoorwagen

Quote

Knoorwagen schreef:
WPA2 (CCMP) nu toegepast op Fritz!Box én op Repeater. Het ziet er goed uit. Telefoons behouden connectie. Repeater reageert goed. Fingers still crossed!

Helaas. Eén telefoon verliest contact met de modem. De andere bleef tot nu toe goed verbonden. Ik kan er zelfs mee bellen! Smile
Het lukt om de verdwaalde telefoon te koppelen, maar niet om hem gekoppeld te houden. Ook resetten naar fabrieksinstellingen en batterij uitnemen heeft niet geholpen. Vaag....
Zal ik de security weer wijzigen naar WPA+WPA2? Maar hoe kan dat invloed hebben op de connectie met de DECT-telefoons?

--
Kees
 
Berkienm
Ik ben benieuwd Kees.

Was al van plan om vanavond jou stappen te doorlopen. PC
 
fmrama
En ja hoor! Daar gaat ie 7581 weer....na 3 dagen en 16 uur weer een herstart. Stabiel internet volgens #xs4all. Enin de crash en paniclogs niks te zien. Gewoon out of the blue weer een herstart.
 
Berkienm
fmrama wat ik begrepen heb ligt dit niet altijd aan de 7581. Dit ligt meer aan de pairbonding. De lijn is daardoor gevoeliger voor omstandigheden. Omstandigheden buiten huis dus van het verdeelstation naar het modem. Ik hoop dat met de nieuwe de pairbonding wel stabieler wordt maar garanties denk ik niet dat we die krijgen. Maar 3 dagen en 16 uur is al veel vergeleken met mij. Elke dag, 2 dagen valt die bij mij wel uit. Maar blijf duimen dat het goed komt.
 
fmrama
Met de 7369 had ik geen probleem. Ik heb deze een maandje gehad en is nooit uitgevallen. Ik zie aan de lijn verder geen bijzonderheden. Even een verhoging van de SNR, maar daar moet de 7581 toch tegen kunnen.
Ik ben ook benieuwd of het met firmware update opgelost wordt.
 
LouisL
Ik mis nog een item in de lijst met problemen: de 7581 is erg selectief met exposed hosts. Als je een subnet van Xs4all hebt, kun je exposed hosts alleen configureren voor hosts die een uniek mac-adress hebben op de lan-interface van de Fritzbox. Dat levert serieuze beperkingen op als je een firewall/router tussen de 7581 en de servers met een publiek IP-adres hebt zitten. Bij vorige modelen kan je met proxy-arp de Fritz zo ver krijgen dat die netjes het verkeer via de firewall stuurde, of zelfs routeren met kleinere subnet masks. Iemand bij AVM vond dat blijkbaar niet meer nodig. Ze hebben het daarom maar gesloopt. voorlopig heb ik dat maar opgelost door het bridgen van het server netwerk en de fritzbox. Het werkt, maar niet geweldig.

En ja, de DECT problemen heb ik ook: mijn Gigaset A400 toestellen die altijd goed hebben gewerkt met de 740 en later een 7390 krijg ik niet meer fatsoenlijk aangemeld. Bij het testen van het bellen tijdens de registratie gaat het al fout: dat doen ze meestal niet. Bij binnenkomende gsprekken gaan ze soms wel, maar vaak ook niet over. Grappig genoeg werkt het wel met de oude Gigaset S1 toestellen die ik nog had. Ik heb nu mijn 7390 maar als SIP-client aan de 7581 gehangen met daarop de toestellen gergistreerd. Dat werkt tenminste.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritz!OS 7 Fritzbox : 731 04 sep 2023
FRITZ!OS 7.50 voor 7583, goed idee? Fritzbox : 2 15 mrt 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Fritz Wireless Repeater 1750E WiFi : 7 07 sep 2022
Eufy Video deurbel <> Fritz!box 7590 Domotica : 14 25 jun 2022
Advertentie