obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
tubejack

Quote

loekf schreef:

Reactie van ConsuWijzer / ACM. Klacht over XS4ALL ontvangen en in behandeling.

(klacht was XS4ALL splitst klanten een brak modem door de maag en hanteert een pappen en nat houden benadering naar klanten, zonder communicatie en uitzicht op een oplossing)


Ik heb vandaag via Marktplaats een splinternieuwe Fritz!7369 gekocht als reserve. Kunnen we voorlopig internetten Smile
 
loekf

Quote

tubejack schreef:

Quote

loekf schreef:

Reactie van ConsuWijzer / ACM. Klacht over XS4ALL ontvangen en in behandeling.

(klacht was XS4ALL splitst klanten een brak modem door de maag en hanteert een pappen en nat houden benadering naar klanten, zonder communicatie en uitzicht op een oplossing)


Ik heb vandaag via Marktplaats een splinternieuwe Fritz!7369 gekocht als reserve. Kunnen we voorlopig internetten Smile


WTF ding is bij geen enkele webshop te koop in NL. Ik zie er nog twee op tweakers V&A (~75 euro).
FRITZ!Box 7590 (7.13 - 221.9 Mbps/33 Mbps - Vplus) | FRITZ!Repeater 3000 (7.12) | 2x FRITZ!Repeater 2400 (7.12) | XS4ALL Internet Plus + Bellen Basis
 
fmrama
Bij usedprodukts vanaf 50 euro, met garantie. En als je de hoofdprijs wil betalen > 200 euro bij callvoip.
 
tubejack

Quote

loekf schreef:
(Cool(V)VDSL stuk van 7369 = 7581. Je mist alleen 5 GHz WIFI, USB 3.0, Gbit LAN aansluitingen en de 6.8x firmware op dit moment. Kan me niet voorstellen dat de 7369 EOL is, nog steeds te bewonderen op AVMs website. Zie ook: https://avm.de/service/eos-liste/fritzbox/


Zolang is dit modem niet op de markt v.a. 2015 https://tweakers.net/pricewatch/44272...-7369.html

Het is jammer dat er na 06.32 geen updates meer zijn, maar echt missen doe ik het ook niet. Voor WiFi gebruik ik altijd een 1750E. Maar die er in zit doet het aardig. Er zitten gewoon 4Gbit poorten op en USB mis ik ook niet....
Lekker stabiel modem Bye-happy
 
wil
Ik had nog een vraag gesteld over mijn israpunt. Lijkt wel over ieder antwoord van xs4all begint met "wat vervelend voor u dat.....".

Ik heb een heel oud isra punt bij de voordeur een lasdop. Vandaar gaat er een kabel naar de woonkamer waar varkenssnuit aansluiting zit. Daar zit ook mijn modem mee verbonden. Nu dacht dat het vernieuwen en verplaatsen van een isra punt voor rekening provider was. Maar nee ik moet het zelf betalen. Kosten vanaf 300 euro.

Kon ook met een netwerkkabel van modem naar israpunt was advies. Maar hoe krijg je een netwerkkabel aan een israpunt wat nog ouderwetse lasdoos is?
Het modem logt in met 110 Mbit dus pair bonding is niet nodig volgens xs4all
 
tubejack
Inderdaad verhuizen van ISRA punten, Gas, water en elektriciteit meters, dus alle "nuts voorzieningen" moet je meestal zelf betalen. Behalve als het nuts bedrijf zelf nieuwe leidingen in de straat o.i.d. komt leggen. (al een paar keer mee gemaakt...)

Hier staat alles over aansluitingen, ISRA punten etc https://gathering.tweakers.net/forum/...es/1648101
Aan het ISRA punt zelf mag je niets doen, dat is van de KPN. Je mag pas iets aansluiten nĂ¡ het ISRA punt dat kan een kabeltje zijn wat er uitkomt
of een oude PTT doos met van die grote stekkers.

Stel je hebt nog een oude telefoonaansluiting b.v. in de woonkamer, dan kun je dat zelf ook verplaatsen b.v. naar de meterkast als dat handig is.
Als je modem nu al intraint met 110Mb zijn in ieder geval die oude kabels nog goed en ik pair bonding zeker niet nodig. Of je moet een heel snel
abonnement willen. Dat moet ook nog technisch kunnen. Lang niet overal, zijn alle 4 de telefoondraden door gelast naar een wijkkast.
Gewijzigd door tubejack op 25 april 2017, 18:16
 
Knoorwagen
Vanmiddag is de monteur van Guidion geweest. Hij constateerde dat het in gebruik zijnde kabelpaar geoxideerd was. Gelukkig was het reservepaar wel goed. Daar is nu de 7581 op aangesloten. Ook heeft hij in de wijkcentrale de kabels naar mijn huisaansluiting vervangen. Natuurlijk zit er nog oud koper onder de grond, tussen wijkcentrale en mijn hoofdaansluiting. Maar daar zou geen probleem mee zijn.

In ieder geval is de snelheid nog nooit zo hoog geweest: 111,2 Mb/s down en 33 Mb/s up. Het probleem is bij mij nooit de snelheid geweest, maar de stabiliteit van de verbinding. Het is te hopen dat daar verbetering in zit. Voorlopig is het modem nadat de monteur het weer online zette, 3x fysiek herstart. Het moet misschien 'tot rust komen'.
--
Groet, Kees
 
LouisL

Quote

loekf schreef:


Als ik op fourstack bij jouw postcode kijk met bv. huisnummer 158 (via Funda) is er volgens mij nog geen vectored DSL. De snelheid na de upgrade is 100 Mbps. Klinkt alsof er nog VDSL (gewoon VDSL) is met 32-40 Mbps single pair, dubbele bonded. Dus pas na de upgrade zullen ze 100 Mbps/30 Mbps single pair bieden via vectoring.... mits je natuurlijk max. paar honderd meter van de wijkcentrale zit.


Dat er nog geen VVDSL is weet ik: ik zit op de centrale, met pair bonding met nu 44Mbit down. Gewoon VDSL dus. Ik moet dus nog 3/4 jaar geduld hebben voor de straatkast apparatuur krijgt. Ik vroeg me alleen af wat die omschrijving van de update in Q4: Nieuwe Koper/DSL techniek upgrade betekent.... Is dat dan VVDSL of nog iets nieuwers? daar stond vroeger een andere tekst. En vandaar mijn nieuwsgierigheid.
 
wil
Ik heb alle kabels nog eens nagelopen en de handleiding van xs4all nog eens gelezen. Blijkt dat ik nog een splitter er tusssen heb zitten die helemaal niet nodig is. Maar waarom moet je toch volgens xs4all de Y-kabel gebruiken om het isra punt met modem te verbinden? Je kan toch de kabel van de isra met het modem verbinden, dat hoeft toch niet via de Y-kabel. Ik heb nu het modem vanaf het isra punt met ronde telefoonkabel aangesloten. Dat is een afstand van ongeveer 4 meter. Alleen zie ik nu dat training op lijn 1 is , dat was met de Y-kabel en de splitter op lijn 2.
wil voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.

Gewijzigd door wil op 26 april 2017, 10:50
 
tubejack
Die Y-kabel is voor pair bonding Wil (2 lijnen) Heb je die niet nodig, dan lijk me ook hoe minder kabels des te beter.
Ik zou het zelf een paar dagen aanzien.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritz!OS 7 Fritzbox : 731 04 sep 2023
FRITZ!OS 7.50 voor 7583, goed idee? Fritzbox : 2 15 mrt 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Fritz Wireless Repeater 1750E WiFi : 7 07 sep 2022
Eufy Video deurbel <> Fritz!box 7590 Domotica : 14 25 jun 2022
Advertentie