obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
nog DECT problemen na update?
Marcel
Welke firmware heb je erin zitten en veel problemen zijn minder als je deze gebruikt:

https://service.avm.de/downloads/beta/fritzbox_7581/english/

Telefonie van Xs4all is wat anders dan de DECT toestellen van AVM die niet door Xs4all worden aangeboden noch verkocht. Ondanks dit straal dit wel af op Xs4all en helpen ze ook met het verbeteren van de 7581.

De volgende officiële firmware die de box zelf kan installeren kom begin volgend jaar volgens AVM Nederland.

Mocht de nieuwe firmware hierboven niet werken kun je nog altijd een andere fritz!box alleen het telefoonverkeer laten afhandelen.
 
tubejack
Je kunt ook je oude box als DECT centrale inzetten. Werkt prima.
 
BernardW
Ook met de laatste beta firmware weer DECT geluidsproblemen bij de ontvanger. Enige remedie: Fritz!Box! even uit en weer aanzetten.
 
tubejack
Helaas ook hier weer DECT problemen met de 7581. We zijn telefonisch niet te verstaan terwijl de tegenpartij prima hoorbaar is. Weer een 7369 ingezet.
 
meppele

Quote

tubejack schreef:

Helaas ook hier weer DECT problemen met de 7581. We zijn telefonisch niet te verstaan terwijl de tegenpartij prima hoorbaar is. Weer een 7369 ingezet.


Ter bevestiging en wat mij betreft voorlopig ter afsluiting: heb de FB7581 van XS4ALL drie weken geleden afgekoppeld en mijn zelf aangeschafte FB7360v2 weer aangesloten. Sindsdien werkt zowel VDSL als DECT zoals het behoort, geen onderbreking meer en goede geluidskwaliteit met DECT. Voor de volledigheid: heb de 7581 van XS ontvangen vanwege contractverlenging van 1 jaar. Heb echter geen pairbonding of straatkast (blijkt bij aanvraag ook niet verkrijgbaar), dus ik kom niet verder dan 22/1,5 Mbit/s). Heb aan de 7581, behalve de 5 Mhz band, eigenlijk helemaal niets, alleen maar ellende.
Ik stuur de 7581 nog niet terug, wil wel iets op reserve houden. Een firmware update zal de problemen in de toekomst waarschijnlijk niet verhelpen, jullie hebben hier met elkaar aangetoond dat het een hardware probleem lijkt te zijn. Ik wacht dus tot XS4ALL met een alternatief komt voor de 7581. Zolang blijft mijn 7360 online en de 7581 in de doos.
eggie.
 
HvD
Bij mij idem, al maanden mijn privé FB 7490 in gebruik en daarmee de problemen opgelost. De 2e verstrekte en niet functionerende FB 7581 staat weer mooi te wezen op de plank.
Een brief gericht aan de directeur van Xs4All, de heer P. Naastepad, met het verzoek aan te geven hoe en wanneer een definitieve oplossing geboden wordt werd beantwoord met een standaard reactie via de Klantenservice.
Recent hem weer een brief gestuurd met mijn verbazing over deze vorm van communiceren, tot op heden geen antwoord. Ik ben benieuwd of er nu wel een inhoudelijke reactie komt vanuit de ivoren toren.
Van AVM eveneens een standaard antwoord, het heeft onze aandacht en er wordt aan gewerkt maar geen datum of oplossing.

Kortom, de beste oplossing is het zelf op te lossen, met dank aan de beste provider van Nederland.

PS.
Als ik geen 7490 had gehad was ik nu 9 maanden onbereikbaar/onverstaanbaar geweest, moet kunnen!
Misschien dat een brief aan de AVM directie een oplossing brengt.
 
Robdea
Ik ben nu overgezet op VDSL met mijn zalige 7581.Maar helaas het helpt niet.Blijft wisselend onverstaanbaar voor de ontvanger . toch maar een modem kopen bij coolblue.De 7581 in de kliko en ik ga een mededeling over xs4all en 7581 op mijn website zetten
 
jansen
Ik heb deze firmware geïnstalleerd en het lijkt al 2 dagen goed te gaan. Helaas vanochtend toch weer raar gekraak dus het gedoe begint weer opnieuw.

Ik snap echt niet waarom XS4ALL hier geen rol pakt, bijna 20 jaar tevreden klant geweest...
 
tubejack
7581 bezitters met DECT problemen installeer in ieder geval de laatste 06.85 plus versie. Daar zitten m.i. wezenlijke verbeteringen voor met name Siemens toestellen. Verder, zet de DECT toestellen op HD disabled. De voor veel telefoon gebruikte codec G7.11 kent namelijk een aantal varianten die meer of minder data nodig hebben.
Reboot na alle wijzigingen.

Zie http://www.en.voi...-g7291.php
 
helderzicht
Kreeg gisteren mail van XS4all Fritzshop.nl met black friday aanbieding Fritzfones.

NIET KOPEN ALS JE EEN FRITZBOX 7581 HEBT OF KRIJGT! DIE COMBINATIE WERKT NIET!
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'nog DECT problemen na update?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
FRITZ!Box 7581 problemen Fritzbox : 3990 06 sep 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Migratie XS4ALL naar KPN problemen VPN Usenet : 12 05 mei 2022
Update playstote Fritzbox : 1 15 jan 2022
Problemen met Internet TV TV Problemen : 3 19 dec 2021
Advertentie