obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
TV problemen met eigen router
wvdheiden
Hi

ik heb een Ubiquiti Edgerouter ipv de standaard Fritz!Box 7490. Dit omdat ik een IP Subnet heb en de Fritz!Box dat niet ondersteunt. Was even puzzelen maar ik heb het voor elkaar gekregen. Tot dusver werkte alles goed, heel soms hangt het beeld maar een soft reset hielp altijd.
Tot vanmorgen... gisteravond nog gewoon gekeken, en vanmorgen werkt de TV niet meer. Je kunt hem aanzetten, er is een paar seconden bewegend beeld, dan bevriest het scherm, de SetTopbox geeft als fout dat je een kanaalwissel moet doen (Die helpt ook maar 2 seconden)
Alles gereset, zelfs alles uitgezet en in de goede volgorde weer aangezet, softe resets maar helaas.
Gebeld met XS4ALL, die hebben ook gekeken, TV kastje gereset maar niets helpt.
Helaas is het standpunt van XS4ALL dat ze alleen de Fritz supporten (grrr en mijn subnet dan? dat heb ik ook van XS4ALL???) dus helaas.
Volgens de Helpdesk Medewerker was er al een iemand meer met een eigen configuratie die ook problemen had dus mijn sterke vermoeden is dat XS4ALL iets gewijzigd heeft.
- Heeft iemand meer dezelfde problemen?
- Is er al iemand die een oplossing heeft?

Alvast bedankt

Walter
 
Jan Doedel
Vanochtend tijdens het zappen liep het beeld vast om daarna langzaam weer te herstellen. Het verwisselen van kanaal duurde ook langer. Gisteravond was dit inderdaad nog niet aan de orde. Net weer gekeken en het zappen gaat nu weer vrij vlot. Waarschijnlijk hebben ze het een en ander weer teruggedraaid?
Hier wordt gewerkt met de fritzbox 7581 met firmware versie 06.98-61788.
 
wvdheiden
OK, dank je! Ik ga nog ff proberen of het nu weer werkt.

Walter
 
wvdheiden
Helaas...
 
lsluijter

Quote




Misschien kun je toch TV kijken, met "live TV pauzeren", met een paar seconden vertraging.
( https://www.xs4all.nl/service/dienste...zeren.htm )


Ik had ooit soortgelijke TV problemen met de 7490. Door mijn lokale IP addressen naar de AVM standaard 192.168.178.x te veranderen, verdwenen de TV problemen.
Loek S
 
wvdheiden
Hi Loek!

gaan we proberen. dank je!

Walter
 
wvdheiden
Het werkt!!!! dank je. dank je!!!

Walter
 
Daan
En, is het probleem al opgelost?
 
wvdheiden
Jazeker

KPN heeft dinsdagnacht een extra subnet toegevoegd aan IPTV, gelukkig
wist de helpdesk dat niet toen ik ze dinsdagmiddag belde?
Lang verhaal kort, nieuw toegevoegde iptv subnet is: 217.166.0.0/16,
als je dat toevoegt in je edgerouter igmp proxyconfig
(upstreamnetwork) dan werkt het weer.
Verder afhankelijk van je firewall rules: zorg dat je op de ITV WAN
interface UDP verkeer vanaf deze reeks naar 224.0.0.0/4 toe gaat
staan.
 
data-full-width-responsive="true">
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'TV problemen met eigen router', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
FRITZ!Box 7581 problemen Fritzbox : 3603 15 okt 2019
Problemen met factory reset Fritz repeater 310 Algemeen : 9 22 sep 2019
Kan xs4all emailhosting doen voor mijn eigen domein Algemeen : 4 23 jun 2019
F-Secure geeft opstart problemen Mojave beveiligingssoftware : 1 26 mei 2019
Wifi problemen met ipv6 (7581 icm 1750e) WiFi : 12 20 feb 2019
Advertentie
data-full-width-responsive="true">