obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
VPN en Fritzbox
atip
Kort geleden heb ik een telefoon/ internet abonnement van xs4all genomen en ontving een Fritzbox type 7360. Internet werkte meteen, telefoneren aanvankelijk niet goed (bellen naar mijn VOIP nummer) maar schijnt nu te werken.
Het volgende punt was een VPN verbinding naar een bepaalde VPN server maken.
Op het Fritzbox scherm had ik een tab VPN gezien onder Internet/Permit Access. Dat zou een heel gedoe zijn, een programmaatje installeren, etc.
Toen dacht ik: Laat ik eens gewoon proberen de VPN verbinding onder Windows 7 aan te maken. Dat was zo gedaan en het werkte meteen net als bij mijn vorige, Linksys, router/modem.
De vraag is nu waar die VPN tab voor dient. Om zelf een VPN server te worden?
 
jammerlaan
Hoi Atip,

VPN is eigenlijk iets meer voor de professional. Met VPN kan je een Virtueel Private Network opzetten. Je start dan op je pc een client en die logt in op de Fritzbox. Dan lijkt het net of je thuis op je netwerk aangesloten zit en overal bij kan.
Dat is handig als je bijvoorbeeld bij prive bestanden wil komen op wat dan ook. Het is echter niet eenvoudig op te zetten omdat er een bug/fout in de software zit. Je moet nm met de Duitstalige software dat opzettenvan de fritzbox. Je kan er wel goede beschrijvingen van vinden hoe maar als je het niet nodig hebt raad ik het af.

Groet Joris.
 
atip
Hallo Joris.
Bedankt voor je uitleg.
Ik had natuurlijk al wat gegoog led en was dat verhaal van die bug ook al tegengekomen. Ik was al op de hoogte van de basisprincipes van VPN en heb het jarenlang gebruikt om thuis op het intranet van mijn werk in te loggen.
Maar wat ik nergens duidelijk zag staan is dat je niets hoeft te installeren voor dat soort toepassing. Dus alleen als je vanuit een andere omgeving bv. je thuisnetwerk wilt benaderen.

Met vriendelijke groet, Adriaan.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'VPN en Fritzbox', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox 7583 Fritzbox : 309 22 mrt 2020
VLAN met Fritzbox 7581, fritzbox 7360 en tp-link tl-sg108e switch Algemeen : 5 20 mrt 2020
Fritzbox 7590 en Philips Hue Instelling problemen : 5 13 jan 2020
VPN, fritzbox 7590 Fritzbox : 3 10 jan 2020
Fritzbox 7340 update Fritzbox : 11 22 nov 2019