obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
tubejack
Wat opval met de nieuwe DSL driver A2pvfbH045o is dat de upload weer heerlijk kan pieken. Het is net alsof soms de turbo aangezet wordt, Niet lang zeg een of 2 seconden ramt hij soms wel naar > 13mbit/sec. Voor een webpagina opvragen van mijn site is dat natuurlijk top Thumbs Up De normale doorvoer is ruim 6mbit/sec. De lijn zelf is nu precies 2 dagen stabiel Smile

1. DSL actief sinds:
2 dagen, 0 uur, 3 minuten
VDSL2 8b (ITU G.993.2)
2. DSL actief sinds:
2 dagen, 0 uur, 3 minuten
VDSL2 8b (ITU G.993.2)

@AVM @XS4ALL. kan die driver niet zo gemaakt worden, dat de up-load voorrang krijgt?
 
Roger

tubejack wrote:

De lijn zelf is nu precies 2 dagen stabiel

Dat klinkt bemoedigend.

Quote

kan die driver niet zo gemaakt worden, dat de up-load voorrang krijgt?

Nee: VDSL is full duplex. De DSL service provider kan wel (profiel)keuzes maken m.b.t. de verdeling van het beschikbare spectrum over upstream en downstream. Ook zal bij een gelijktijdige grote download een deel van je uploadbandbreedte worden gebruikt voor acknowledge packets.

Als je upload sterk varieert terwijl er weinig of geen downloadverkeer is, zal er normaliter ergens sprake zijn van congestie of van packet loss. Of de nieuwe driver is nog niet helemaal in orde, natuurlijk. In dat geval is XS4ALL wellicht geïnteresseerd in je ervaringen.
FB 7590 (7.13) + Repeater 1750E (7.12)
 
tubejack

Roger wrote:

tubejack wrote:

De lijn zelf is nu precies 2 dagen stabiel

Dat klinkt bemoedigend.

Als je upload sterk varieert terwijl er weinig of geen downloadverkeer is, zal er normaliter ergens sprake zijn van congestie of van packet loss. Of de nieuwe driver is nog niet helemaal in orde, natuurlijk. In dat geval is XS4ALL wellicht geïnteresseerd in je ervaringen.


Het piekt 1 ..2 seconden en blijft daarna constant. Ikzelf vind dat een heel prettige eigenschap. Van mij mogen die pieken nog wel wat langer duren. Net een filmpje van gemaakt. Een van de eerdere DSL drivers had deze eigenschap ook. Ik meen met te herinneren, dat er toen geen sync problemen waren. Weet alleen niet meer welke versie FritzOs dat was....
 
Roger

tubejack wrote:

Het piekt 1 ..2 seconden en blijft daarna constant.

Ah! Dat klinkt als traffic shaping met een committed burst (Bc). Jij zit rechtstreeks op de wijkcentrale (MDF) en dan wordt zover ik weet ook upstream traffic shaping gedaan. Als dit inderdaad het geval is, zou je dit alleen mogen zien als je totale upstream sync duidelijk sneller is dan de gecontracteerde upstreamsnelheid (abonnement).

Quote

Ikzelf vind dat een heel prettige eigenschap. Van mij mogen die pieken nog wel wat langer duren.

Dat zal niet gaan gebeuren Sad

Quote

Een van de eerdere DSL drivers had deze eigenschap ook. Ik meen met te herinneren, dat er toen geen sync problemen waren. Weet alleen niet meer welke versie FritzOs dat was....

Met de DSL-driver van de FB heeft het niets te maken. Die ziet alleen een pijp met een bandbreedte ter grootte van je DSL syncrate (current throughput) en heeft geen weet van traffic shaping die upstream wordt gedaan.
FB 7590 (7.13) + Repeater 1750E (7.12)
 
tubejack
Vanwege sync problemen was ik hiervoor terug naar Fritzos 7.01 via de recovery file en die piekte niet, in ieder geval niet, zoals deze manier.

Ik zal informeren of de upload afgeknepen wordt in de centrale, dat zou kunnen betekenen dat ik mijn abonnement kan veranderen. Want juist upload heb ik nodig. Downloaden boeit niet.

FF een update. In de 7369 kun je de maximale waardes zien, waarin de DSLAM staat ingesteld. Uit mijn hoofd is het DSL profiel 50Mbit/sec down en 10 up per lijn. Waarom zouden ze dat dan nog een keer extra gaan shapen? In actieve wijkkasten doen ze dat toch ook niet.

Prutser? weet jij het?
Gewijzigd door tubejack op 26 november 2019, 14:02
 
tubejack
Update: Uitgebreid met de helpdesk gecommuniceerd, in de upload wordt niets geknepen.
En 2, weer sync problemen op beide lijnen.... De 7581 is niet gereboot.
 
Jassy
Hoe bevalt de nieuwe firmware? Ik ben op dit moment zeer te spreken over 7.12 icm een 7581 en pairbonding. Ik haal uitstekende snelheden en de stabiliteit is top. Ik heb eigenlijk nooit re-syncs of dergelijke onverwachte reboots. Ik krijg wel de indruk dat mijn snelheid omhoog gaat omdat steeds meer mensen overstappen naar glasvezel en de overspraak op de lijnen minder wordt (geen vectoring, via een kabelverdeler op de centrale).

Edit: Ik heb de beta geinstalleerd en ik tik nu met pairbonding bijna 110Mbit aan.. Upload is nog steeds rond de 21Mbit. Ziet er dus op het eerste gezicht erg goed uit!
Jassy voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.

Gewijzigd door Jassy op 26 november 2019, 15:28
 
tubejack
Dat is een mooi plaatje Jassy. Mogelijk een bewijs dat er in de upload niets geknepen wordt.

De nieuwe firmware geeft hier nog steeds sync problemen, maar onze VDSL lijnen zijn ruim 3x zo lang al die van jou. Ik wacht het gewoon rustig af. Bye-happy
 
Jassy
Mijn upload is altijd al straks 20Mbit geweest... hier wordt die niet afgeknepen. Ben er zeer over te spreken, vind de 20Mbit upload sinds G.INP absoluut een verbetering. Ik kan via glas welliswaar 500Mbit krijgen, maar dan moet ik weg bij XS4ALL en zit ik met brakke TV ontvangers.. Dat is het mij niet waard.
 
grimson
Al 20 dagen 7TB lopen sponzen ..
Tot de FB7583 eventueel weer een firmware update krijgt (-> weer een kans) blijf ik bij dit trouwe F-boxje.
grimson voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritz!OS 7 Fritzbox : 536 06 jul 2020
Fritz fon Fritzbox : 8 01 jul 2020
Problemen met portforwarding Edge Xsfp router XS4ALL met eigen modem/router : 1 20 jun 2020
7581 100% upload, welk device? Fritzbox : 2 18 jun 2020
Fritz Labor: DSL-FritzBoxen erhalten neue Betaversion Fritzbox : 14 13 jun 2020