obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door XS4ALL, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
nog DECT problemen na update?
Roger

Quote

tubejack schreef:

Quote

Roger schreef:
WiFi en DECT zijn twee compleet verschillende werelden. Dat de meeste Fritz!Boxen beide aan boord hebben, doet daar niets aan af. De 1750E is een WiFi repeater zonder DECT hardware, de DECT100 is een DECT repeater zonder WiFi hardware. Als je het bereik van WiFi en DECT moet vergroten, heb je beide producten nodig. De 1750E heeft ook verder geen telefoniefuncties.
DECT en WiFi zijn inderdaad 2 verschillende technieken. Toch schrijft AVM

[...] Mesh reloaded: Mesh voor WiFi, telefonie en Smart Home

Met FRITZ!OS 7 kunnen meerdere FRITZ!Boxen als Mesh-repeater worden gebruikt[ met slechts een druk op de knop. Het bijzondere: via de andere FRITZ!Box-producten worden voor het eerst telefonie en Smart Home van FRITZ! compatibel met Mesh. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld instellingen met betrekking tot telefonie op meerdere FRITZ!Boxen kunnen worden gebruikt, met welke FRITZ!Box de telefoon op dat moment ook verbonden is.[...]

Bron: https://nl.avm.de/producten/fritzos/f...fritzos-7/
En daar is geen woord van gelogen. Maar zoals zo vaak in de marketing verdrinkt ook hier het zicht op de realiteit in een poel van ronkende woorden. Helaas verzuimt AVM om eens goed uit te leggen wat Mesh precies is en wat je er wel en niet mee kunt. Ideetje voor AVM: schrijf eens een goede White Paper.

Zoals je ziet heeft AVM het bij Mesh i.c.m. met telefonie steeds over FRITZ!Boxen, niet over WiFi repeaters. Een Mesh Repeater is geen WiFi repeater: het is een device dat in een Mesh is aangemeld bij de Mesh Master. Mesh Client zou een betere term zijn geweest (Mesh Slave zou nog accurater zijn, maar dat mag vast niet meer in onze tijd). Helaas heeft men bij AVM een merkwaardige neiging tot het gebruik van foutieve/verwarrende terminologie: WiFi Mesh (heeft niets te maken met WLAN Mesh a.k.a. IEEE 802.11s), IP Client (een FRITZ!Box die als bridge fungeert), Mesh Repeater (die niet repeat: je kunt geen device als Mesh Repeater aanmelden bij een andere Mesh Repeater), en waarschijnlijk nog wel een paar. Maar genoeg gemord!

Wat kun je dan wel met Mesh inzake telefonie? Een voorbeeld. Stel je hebt twee FRITZ!Boxen (FB1 en FB2) in een Mesh (verbonden via WiFi of bekabeld, dat maakt niet uit). Op FB1 is een VoIP account geconfigureerd en aan FB2 is een DECT-toestel aangemeld. Je kunt dan met dat DECT toestel aam FB2 gesprekken voeren via het VoIP-nummer dat op FB1 is geconfigureerd. Mesh regelt de samenwerking tussen de FRITZ!Boxen (inclusief routering via LAN/WLAN). Daar hoef je niets speciaals voor te doen. Wat merkwaardigerwijze dan weer (nog?) niet gebeurt, is synchronisatie van telefoonboeken. Zou wel zo handig zijn.
Gewijzigd door Roger op 18 november 2018, 22:41
FB 7590 (7.57) + Repeater 1750E (7.30)
 
Roger

Quote

cezi schreef:
begrijp niet zo goed het grote voordeel van het gebruik van meerdere routers; verreweg de meeste klanten hebben toch gewoon 1 fritzbox! hangen? waarom zou ik met meerdere boxen in de weer zijn?
Gebruik in een woning zal meestal beperkt zijn tot één modem/router al dan niet i.c.m. met één of meer WLAN repeaters. In Duitsland is AVM marktleider en daar worden FRITZ!Boxen ook veel in het MKB gebruikt (waarschijnlijk eerder K dan M). Daar zul je denk ik best vaak meerdere FRITZ!Boxen tegen komen.
FB 7590 (7.57) + Repeater 1750E (7.30)
 
pe0mot
"ordeel van het gebruik van meerdere routers; verreweg de meeste klanten hebben toch gewoon 1 fritzbox! hangen? waarom zou ik met meerdere boxen in de weer zijn?"

Meerdere AVM routers is handig als je ze als MESH client installeert indien je een groot gebied/gebouw hebt.
De extra Fritsjes kunnen dan een betere dekking voor DECT (wel extra aanmelden) en Wifi verzorgen.
Gewijzigd door pe0mot op 19 januari 2019, 10:49
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'nog DECT problemen na update?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
FRITZ!Box 7581 problemen Fritzbox : 3990 06 sep 2023
Fritz!box 7590 os 7.29 + dect Domotica : 3 04 dec 2022
Migratie XS4ALL naar KPN problemen VPN Usenet : 12 05 mei 2022
Update playstote Fritzbox : 1 15 jan 2022
Problemen met Internet TV TV Problemen : 3 19 dec 2021
Advertentie