obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Einde XS4ALL?
PF0T
Recent een downgrade aangevraagd van bonded naar enkel, eens testen of ik met die 'halve' bandbreedte ook uit de voeten kan. Naast snelheid is ping tijd (latency) ook belangrijk overigens. Kan dat nu mooi testen nog, zonder contract verlenging ed., nu XS4ALL nog bestaat, maw. voor 1 maart. Indien deze lage snelheid tegenvalt dan ben ik zo weer geüpgraded naar bonded, indien het wel bevalt/voldoet, dan ligt de weg open naar (bv.) Freedom.

Over 'dom' gesproken, ik was van plan om misschien gewoon bij XS4ALL te blijven (maw. het eerst allemaal eens af te kijken), maar nu ze bij KPN de naam XS4ALL wel blijven voeren, maar alles daarachter gaan laten vervallen, krijg ik de indruk dat 'ze' bij KPN denken dat ik als klant 'dom' ben. Ik weet niet of dat wel of niet het geval is, wat ik wel weet dat dit de 'druppel' is voor mij, maw. ik stap over, als ik kan, zo snel ik kan, vandaar de bandbreedte test.
Daarna nog even de ping tijden controleren en dan kan de 'schakelaar' definitief om...

Mijn email adressen had ik een tijdje geleden al allemaal gemigreerd naar protonmail. Dus alle voorbereidingen zijn getroffen.
Gewijzigd door PF0T op 16 januari 2020, 21:26
 
fmrama
Is het van mij te simpel gedacht om één stekkertje uit het isra punt te halen, en zo op 1lijn te testen? Helpless
Ik zit nl met die zelfde gedachte. Kan ik met 30 mbits ipv 50 mbits?
 
wil
Ik wacht af of freedom toch bonded gaat aanbieden. Er is toch veel vraag naar. Helaas zit ik tot 1 augustus vast aan xs4all. Volgens fourstack is er nu geen verschil meer tussen enkel of bonded op mijn adres. Maar het werkt nu zonder storingen. En je moet maar afwachten of dat nog zo is als KPN in de wijkkast weer de zaak gaat veranderen naar enkel.
 
PF0T
Ik ben al eens gedowngrade van bonded naar enkel en daarna weer geüpgrade naar bonded een tijdje geleden (allemaal bij XS4ALL). Dit was puur een software wijziging. Kwam (toen) geen stekker aan te pas. Verwacht nu hetzelfde.
Maar nu ik geen telefoon en TV abonnement meer heb, bellen doen we via GSM en TV kijken we streaming via internet (bv. Netflix en NPO), wil ik eea. zoveel mogelijk testen alvorens over te stappen.
 
t541hoo

PF0T wrote:

… Dit was puur een software wijziging. Kwam (toen) geen stekker aan te pas. Verwacht nu hetzelfde....
Wat bedoeld werd: Je hoeft niet te downgraden om het te testen. Je trekt gewoon Lijn 2 uit je modem en je bent niet meer bonded.
 
Dutch Viking
Zojuist heb ik geprobeerd mijn zegje te doen op XS4ALL Weblog: Geweigerd, met als reden dat vanwege spam tijdelijk(???) reageren is uitgeschakeld.
KPN is dus als de dood voor negatieve commentaren, en doet nu dus kennelijk aan damage control, door negatieve reacties de mond te snoeren. Want de positieve commentaren op dit blog moet je met een lantarentje zoeken.
Wat een flutbedrijf - blij dat ik straks over kan naar Freedom - ben founding member.
 
meppele
Zonder woorden .....
meppele voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
meppele

meppele wrote:

Zonder woorden .....

Geel en (wordt) Groen ergeren .....
 
tubejack

meppele wrote:

meppele wrote:

Zonder woorden .....

Geel en (wordt) Groen ergeren .....


Wel nee joh. Ik heb gisteren 1 lijn eruit getrokken en ging met een 7581 van 41Mbit/sec naar 20. Alles draaide gewoon door, de TV, het internet etc.

De upload ging van 6 maar 3. Zoiets verwacht ik straks ook..
Ik hoop dat Freedom een 7590 standaard uitlevert. Hebben we dat modem gedoe ook weer gehad. Bye-happy
 
wil

t541hoo wrote:

PF0T wrote:

… Dit was puur een software wijziging. Kwam (toen) geen stekker aan te pas. Verwacht nu hetzelfde....
Wat bedoeld werd: Je hoeft niet te downgraden om het te testen. Je trekt gewoon Lijn 2 uit je modem en je bent niet meer bonded.

Ik heb aan xs4all gevraagd omdat op mijn adres nu enkel of bonded gelijk is 200Mbit/s, of het zin heeft weer terug te gaan naar een enkele lijn. Het antwoord was dat KPN dan weer wijzigingen op de lijn moet uitvoeren. Het is dus niet alleen software matig of dat ik bij het modem er 1 kabel uit trek. Het terugzetten naar een enkele lijn doet xs4all normaal gesproken ook alleen wanneer er een echte reden voor is.

Dit stond ook in het antwoord:
Via supervectoring is het mogelijk om 200 Mbit/s op een enkele lijn te ontvangen op uw adres en in de toekomst is het de bedoeling dat wij ook bonded supervectored lijnen gaan leveren. Snelheden boven 400 Mbit/s worden in de toekomst dus bij u een mogelijkheid.

Het lijkt mij dus verstandig de bonded lijn te behouden.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Einde XS4ALL?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Afbouw XS4ALL Algemeen : 2 15 feb 2020
Blog XS4ALL over XS4ALL, KPN en Freedom Internet: alternatieve antwoorden Algemeen : 2 20 nov 2019
Fritz!Box 7590 Nederlands Xs4all Fritzbox : 26 06 nov 2019
Kan xs4all emailhosting doen voor mijn eigen domein Algemeen : 4 23 jun 2019
XS4ALL moet blijven Algemeen : 2 06 jun 2019