obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
PRobleempje 7340
mfellman
Hallo allen,

Even kort voorstellen:
Marc, 43 jaar, getrouwd met 2 kinderen, werkzaam in de ICT als integratie specialist en architect en ervaren Progress ontwikkelaar...
Vraag maar raak als men nog meer wil weten ;-)

Ik heb al een tijdje een 7340 maar omdat deze voor een klapperende lijn zorgt rechtstreeks als ADSL modem heb ik hem nu achter een 7170 gehangen met als belangrijkste functies een DECT telefooncentrale en als accespoint. Daarvoor heb ik hem geconfigureerd dat hij internet deelt via LAN1 en ik heb het IP-nummer ingesteld. Ik zag een melding voorbij komen over de web-interface die ik helaas niet goed heb gelezen.... (shame on me)

Nu komt het probleem. Ik kan de webinterface niet meer benaderen van de 7340! Ik zie in de arp tabel van diverse computers (allen linux) dat het IP-nummer klopt omdat het bijbehorende MAC-adres overeenkomt met de 7340... Wat zie ik over het hoofd?

Ik heb het zelfs geprobeerd met 1 ethernet kabel en voor de rest alles losgekoppeld (voor het geval er een IP-conflictje was) maar niets. Ik kan via DECT bellen en gebeld worden dus dat is ook geen probleem (sluit eigenlijk IP-conflictjes ook al uit)...

Alle DECT toestellen zijn al aangemeld en op zich.... Maar het zou wel prettig zijn als ik de web-interface kon gebruiken. Wie weet er raad?

Marc

Automatisch samengevoegd met vorige post op: oktober 23 2011 23:06:13:
hmmm, werkte plotseling weer en dat via wireless...

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Gewijzigd door mfellman op 23 oktober 2011, 23:06
 
Access
Als laatste redmiddel kun je alles naar de fabrieksinstellingen resetten. Druk ongeveer de reset knop in voor 20 seconden.

Maar zo te lezen heb je het al weer voor elkaar.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
superpeter
dit hoeft niet persee via de telefoon hoor

er is ook een rekofery toel voor zowel de fb7170 als de fb 7430.
op dit momend kan ik ze niet online zetten omdat ik aan mijn web en men ftp server aan het romelen ben.
zodra bij mij alles op orde is zal ik hier wel even een link plaatsen naar de tools.
egter deze zetten wel egt de orgienele auwde fumware er op dus is egt lompste manier om te riseten.
maar moiste is dat ofiesjeel hij niet zou werken als de dhcp server niet aan staat maar als je de toel uit voert en je haalt bij de deticie even de stekker van de strom los en weer trug dan vind hij hem tog en gooit hij dus de fumware weer trug.
is ook vooral handig voor mensen die bv met freetz hebben zitten stoeien en de freetz niet meer weg krijgen

groeten: peter
 
superpeter
suz123


het klopt de tool werkt inderdaad aleen onder windows.
altans voor zover bekend.
egter heb je voor linux een windows emulator weet zo even niet hoe die heet, en het zou me niet verbazen dat midels de emulator de recovery tool ook werkt.
egter heb ik dit nooit ge proberd

groeten; peter
 
mgjb
Ik heb 2 paralelle systemen: Ziggo modem met een FB7170 als router erachter en 2 lijnen naar PCs. Verder op fon1 een Gigaset met antwoord apparaat en op fon2 een Siemens toestelvoor VOIP. (Daarnaast een adsl lijn op een FB7340, die gebruik ik als back-up voor het geval Ziggo uitvalt.)
Analoge KPN lijn, splitter, DSL lijn in de FB7170. (Ik had de 7340 oorspronkelijk alleen voor de telefoons (DECT en VOIP) maar de nummerherkenning werkte slecht en onregelmatig.) Zodra alles door de FB7170 liep had ik goede nummerherkenning op beide systemen (Gigaset en Siemens VOIP). Ca 2 dagen geleden ineens geen nummerherkenning meer. Na veel gepiel uitgevonden dat fon1 wel nummerherkenning geeft maar fon 2 niet meer. Daar heb ik nu de VOIP maar op gezet.
In de help tab van Fritzbox staat dat je DECT kunt aanzetten in de FB7170 maar ik ben alles nagelopen en kan dat niet vinden, ik probeer de 7170 als een DECT te gebruiken en dan kijken of de nummerherkenning wel werkt. Want als iets enkele dagen gewerkt heeft, dan moet het toch blijven werken? Er is niets aan de settings veranderd.

Zodra dit is opgelost ga ik aan de slag met de 7340.... nu even niet meer.

Heeft iemand een tip? Bij xs4all wordt ontkent dat er nummerherkenning problemen met FB zijn maar als ik de forums hier lees dan ben ik niet de enige!
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'PRobleempje 7340', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox 7340 update Fritzbox : 11 22 nov 2019
Omruilen 7340 voor 7490 Fritzbox : 7 05 aug 2019
FB 7340 voor DECT gebruiken icm FB 7581 Fritzbox : 2 19 jan 2018
7340 Instellingen van buitenaf gewijzigd? Fritzbox : 4 13 feb 2017
Fritzbox 7340 met KlikAanKlikUit ICS-2000 Fritzbox : 2 25 jan 2017