obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
update firmware fb 7360 naar FRITZ!OS 06.01
rajbhaw
N.a.v. ontvangen nieuwsbrief netjes de firmware van mijn Fritzbox 7360 geupdate. Normaal een routine handeling, welke probleemloos verloopt. Maar deze keer niet. Om een lang verhaal kort te houden, mijn externe backup HDD welke (als Windows-netwerkverbinding) tot dusver prima functioneerde, was niet meer bereikbaar. Nadat ik moeizaam de Engels- en/of Duitstalige informatie bij de nieuwe firmware had uitgeplozen meende ik te begrijpen dat het nu NIET meer mogelijk was de HDD als Windows-netwerkverbinding aan te sluiten. Na veel gezoek en gedoe lukte het me de HDD via FTP bereikbaar te maken, maar vraag me niet hoe ik het gedaan heb. In de informatie op de site van AVM (gedateerd 8 januari 2014, dus zeer recent) stond nog vrolijk vermeld hoe je een externe HDD als netwerkverbinding diende aan te sluiten in Windows................Dat werkte dus uiteraard niet. Zoals ik al schreef via FTP is mijn HDD nu wel bereikbaar, maar beperkter dan voorheen. De bestanden op de HDD moet je eerst kopieren naar de PC of laptop voordat je er mee kunt werken. Voor backup doeleinden kan ik er wel mee uit de voeten, maar als NAS heb je er dus niets aan.
Kan zijn dat ik door de taal-barriere zaken niet goed begrepen heb en dat daar de oorzaak ligt, maar een duidelijke Nederlandse uitleg (die klopt) zou toch je toch wel mogen verwachten van de beste provider van Nederland. Ook AVM pretendeert hoge kwaliteit te leveren dus de fabrikant zou hier ook eens iets aan moeten doen.
Tot dusver was ik zeer tevreden met XS4ALL. Jammer dat dit nu zo verloopt.
Helaas had ik geen backup gemaakt van de oude firmware, anders was ik daar zeer snel naar terug gegaan.
 
Dutch_aussie
Ik heb dezelfde problemen met een update van mijn 7390, altijd prima mijn Hdd kunnen benaderen met mijn Apple producten en na de update niets meer, ik baal hier enorm van. Jammer dat het zo gelopen is, dan maar een externe NAS kopen want ik geloof dat niet meer goed komt
 
XSWim
Ik heb hetzelfde probleem na de laatste update die werd aanbevolen door XS4ALL.

De externe USB functie blijkt niet meer te werken omdat SAMBA/e.a. volledig is uitgeschakeld in deze nieuwe FW versie.
Daardoor werken de externe HD die ik aan de Fritz had niet meer.

Dit betekent dat je een extra NAS of een PC actief zou moeten hebben.
Ook is WDS geëlimineerd en vervangen door een eigen implementatie.
Dat is lastig bij samenwerking met andere draadloze toegangspunten.

Het blijkt geen fout te zijn, maar een bewuste keuze.
Deze tekst is niet toegevoegd bij deze update, bij het upgrade advies.

Een zeer slordige aanpak van xs4all die ik niet verwacht had van deze provider.

Ik heb de oude FW opnieuw geinstalleerd, dus dit probleem opgelost.
De instellingen had ik in een backup, de oude FW is te downloaden.
 
rajbhaw
Reactie ontvangen van XS4ALL:

AVM streeft ernaar om bij een volgende firmware update de NAS functie weer terug te brengen op het "oude" niveau.
 
avegter
Ik heb zelf de nieuwe firmware ook geïnstalleerd.
Verdwijnen van SMB functionaliteit is zeker vervelend maar met ftp bijvoorbeeld een film naar de gekoppelde schijf zetten is best te doen.

Net even gecheckt maar de 2 films die ik naar de schijf heb gezet zie ik keurig staan als ik via mij tv naar de mediaserver ga.
Of het indexeren nu automatisch gebeurd of dat het is geïnitieerd is omdat ik via de tv de mediaserver gisteren ook heb benaderd en toen ook de indexmap/file heb benaderd (niet zichtbaar via ftp).

Dat is al weer een voordeel ten opzichte van de 5.x firmware waarbij indexeren alleen maar lukte door de index file te verwijderen van de schijf daarna de usb schijf te verwijderen via webinterface en daarna handmatig de usb schijf te ontkoppelen en weer aan te koppelen en via de webinterface schijf en media speler weer te activeren zodat index file weer word opgebouwd.

Verdwijnen van WDS was volgens mij al aangekondigd door AVM in de 5.x firmware.
 
XSWim
Als de infrastructuur die je gebruikt ook WDS gebruikt, dan is het vreemd dat een product dat dit ondersteunt, dit na een FW upgrade niet meer ondersteunt. Dit heeft directe impact als je WDS gebruikt. Dit staat los van het feit of dit wel of niet aangekondigd is door AVM.

SAMBA/e.a. is leuk en aardig en bij gebrek aan beter een acceptabele oplossing.

De capaciteit van de processor en het geheugen van de Fritz biedt niet zo veel mogelijkheden meer, als andere functies worden toegevoegd.
Het wordt dus passen en meten. In dat soort omstandigheden wordt het er niet beter op, omdat er gewoon prioriteiten gesteld moeten worden.

Ik gebruik de NAS functie in de Fritz niet zozeer om muziek of video af te spelen. Dat werkte goed op de voorgaande FW versie.

Belangrijker vind ik het in mijn situatie dat ik tal van bestanden (image, tekst, foto's, programma's) gedeeld tussen verschillende pc's/laptops gelijktijdig moet kunnen benaderen. Die NAS functie voldeed bij de voorgaande FW versie.

Wachten op de volgende FW is meestal een zoet houdertje.
Dat duurt meestal even....

Als ik kijk naar de abo kosten: dan is de snelheid van ADSL beperkt, ik gebruik NIET: Spotify, de antivirus/firewall software van xs4all en het gratis mobiele internet.

Nu is men bezig TV te pushen, op ADSL verbindingen met beperkte snelheid (geen glasvezel of kabel, maar ADSL2 max. 10 Mbps (bruto 16Mbps).
Glasvezel gaat hier niet door.

Dan is het extra zuur als men functies verwijderd uit producten, die goed werken.

Ik ben teruggekeerd naar het voorgaande FW level.
Het zou netjes zijn als beperkingen, bij een FW update die door de provider aanbevolen wordt, vermeld worden. Nu moet je als klant zoeken, naar beschrijvingen bij AVM en wordt een beperking als een enkel regeltje "verstopt" in de FW upgrade tekst. Dat kost je als klant onnodig veel tijd.
 
rajbhaw
Heb ook gedacht aan teruggaan naar vorige versie, maar aangezien ik ook telefoon en tv van xs4all heb en las dat alle instellingen opnieuw gemaakt zouden moeten worden heb ik er vooralsnog van afgezien.
Hoe verliep de installatie van de vorige firmware, gaf dat veel "gedoe"??
 
XSWim
De totale installatie incl. downloaden en instellen heeft 10 minuten geduurd.

Ik had wel de instellingen van de voorgaande versie opgeslagen (SAVE), zodat je de instellen van die FW versie weer kan gebruiken, als je teruggaat naar die FW versie (RESTORE).

Alles werkt weer als vanouds.

Heb je de instellingen niet opgeslagen, dan moet je de installatie wizard volledig uitvoeren en de gegevens invoeren, waarom gevraagd wordt.

Voordat je installeert en download zou je van zowel de voorgaande als de nieuwe FW versie van de FTP:// site van AVM de beschrijvingen van de FW kunnen doorlezen. Je weet dan wat er in zit en wat niet meer. Dit los van het feit, of dat wat beloofd wordt bij een nieuwe versie goed werkt...
Als je installeert, altijd de instellingen opslaan (SAVE). Je kan met de FW dan altijd eenvoudig upgraden en downgraden.
 
rajbhaw
Bedankt, ik ga ermee aan de slag.
 
hphoogen
Heb hetzelfde probleem.

Volgens AVM komt NAS niet terug ivm met geheugen grote.

XS4ALL zegt zet maar een servertje neer of koop zelf maar een externe nas.

XS4All geeft dus niet thuis,
En legt het modem probleem bij de klant en de leverancier.
Zou netjes zijn geweest als ze een 7490 hadden geleverd of en externe nas !

Niet blij meer met die club !
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'update firmware fb 7360 naar FRITZ!OS 06.01', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
FB7581 Parental control werkt niet naar behoren Instelling problemen : 1 23 jan 2020
Fritz!OS 7 Fritzbox : 454 22 jan 2020
Fritz!box repeater: wordt dect ook gerepeated? Fritzbox : 6 15 jan 2020
Fritz!Box 7590 en TV werkt slecht TV Problemen : 31 15 jan 2020
FRITZ!Box 7581 problemen Fritzbox : 3732 14 jan 2020