obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
klapperende verbinding in Nijmegen
jwar
Sinds een week een hopeloze verbinding hier in Nijmegen. Niet gewend van xs4all, maar het ligt ook niet specifiek aan xs4all. Het ligt aan het DSL deel van de verbinding. De verbinding gaat meer dan tien keer per dag verloren.

Om mogelijke oorzaken te kunnen elimineren de FON 7170 weer omgewisseld met de oude speedtouch. Kijken of die het wel volhoudt. Is nu al een uur stabiel!! Hij perst er nog net 7 MBit down en 1Mbps up uit. Dat is wel minder dan het tot voor een paar weken geleden was.

Ik hoop maar dat het niet te maken heeft met het samenreizen van VDSL en ADSL bitjes door dezelfde bundel kabels. Temeer daar op de afstand waar ik van de telefooncentrale zit het maar zeer de vraag is of VDSL leverbaar zal zijn.
 
Catrien
Heb je al eens geprobeerd om de Fritzbox op een ander kanaal te zetten? Mijn Fritzbox bleek bij het automatisch instellen op een kanaal uit te komen op een kanaal waarop meer modems bij mij in de buurt zaten. Door hem handmatig op een vrij kanaal te zetten, was bij mij het probleem van een wegvallende verbinding verholpen. Smile
Gewijzigd door Catrien op 16 september 2010, 22:01
 
jwar
Dank voor de suggestie. Is er een mogelijkheid om te zien welke kanalen vrij zijn of is het een kwestie van gokken?

Je bedoelt echt kanalen in de DSl verbinding? (Niet in wifi?) Was me er niet van bewust dat de bandbreedte in dsl ook in kanalen is onderverdeeld. (Maar dat is wel weer logisch eigenlijk.)
 
Hendrik9999
Ik denk dat Catrien de WLAN-verbinding bedoelt. Dat is een draadloze
LAN-verbinding die verder weinig met DSL te maken heeft.
 
Catrien

Quote

Hendrik9999 schreef:
Ik denk dat Catrien de WLAN-verbinding bedoelt. Dat is een draadloze
LAN-verbinding die verder weinig met DSL te maken heeft.


Dat klopt, ik bedoel inderdaad de WLAN-verbinding. Ik heb er verder ook niet zo veel verstand van, maar dit was bij mij in ieder geval de oplossing voor een steeds wegvallende verbinding. Misschien een poging waard om even te testen. Geeft het geen verbetering, dan weet je in ieder geval dat het daar niet aan ligt....

De kanalen kan je vinden onder Advanced Settings -> W LAN -> Radiochanel. In de grafiek die midden op de pagina staat kun je zien welk kanaal er door de Fritzbox wordt gebruikt en welke kanalen door andere apparatuur (modems van buurtgenoten). Bij mij werd kanaal 1 gebruikt, maar dat was ook in gebruik bij 2 anderen. Ik heb hem nu op kanaal 8 gezet, wat bij niemand anders hier in de buurt in gebruik is. En mijn verbinding is nu stabiel en haalt een keurige downloadsnelheid van 17 Mbit/s en 2 Mbit/s uploadsnelheid in de Speedtest (met een Lite abonnement en een Fritzbox 7340).
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'klapperende verbinding in Nijmegen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Geen verbinding 5Ghz Repeater met (oude) Apple apparaten Fritzbox : 7 31 mrt 2020
Kan geen verbinding maken met Fritzbox 7581 AR Algemeen : 4 09 nov 2019
Slechte Wifi verbinding Snelheid : 4 11 jul 2019
VPN verbinding 2 XS4All locaties Instelling problemen : 2 12 jul 2018
FritzBox 7581 verbreekt verbinding Fritzbox : 7 24 jun 2018