obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Snel internet in Alkmaar
meppele
Ein-de-lijk worden Burgemeester en Wethouders van Alkmaar wakker!! hé hé. Music Clap

Alkmaar en KPN ondertekenen nog deze maand overeenkomst voor grootschalige aanleg breedband-internet.

De gemeente Alkmaar sluit nog deze maand een samenwerkingsovereenkomst met KPN-Netwerk NL voor de aanleg van een glasvezelnetwerk voor supersnel internet in de gemeente.

Wethouder economie Pieter Dijkman is ingenomen met het besluit over de samenwerking, die de gemeente geen cent kost. „We hechten veel belang aan de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk en hebben vaker de ambitie uitgesproken om in de hele gemeente toegang te bieden tot snel internet. Het bestaande netwerk van koperleidingen voldoet niet meer aan de huidige vraag aan bandbreedte. Met het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk wordt zowel aan de huidige als aan toekomstige vraag naar internetsnelheden voldaan.”

13.000 huishoudens: KPN-Netwerk NL start nog dit jaar met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor zo’n 13.000 aansluitingen in Alkmaar Centrum en Zuid, kortweg het gebied in het vierkant spoorbaan - Heilooër Tolweg, Vondelstraat, Kanaal.

De overige wijken worden in de komende drie jaar aangesloten. Daaronder ook de kernen Graft, De Rijp en Oudorp. Voor de overige kleine kernen spant KPN zich in om samen met andere partijen een netwerk te realiseren. Er zijn daar meerdere particuliere initiatieven soms al jaren bezig om glasvezelnetten van de grond te krijgen.

Het netwerk wordt aangelegd tot in de gangkast van de woning. Bewoners zijn vrij om wel of geen abonnement af te sluiten bij een provider naar eigen keuze en betalen geen bijdrage in de aanleg kosten van het netwerk.

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en KPN is op 12 juli, laat de gemeente weten. De hele operatie komt voor rekening van KPN NL. <knip>

-eggie-
Gewijzigd door meppele op 01 juli 2019, 15:13
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Snel internet in Alkmaar', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Problemen met Internet TV TV Problemen : 3 19 dec 2021
xs4all geeft toe: geen stabiel internet Klacht over XS4ALL : 2 05 mei 2021
Wel verbonden, geen internet (wel via gastennetwerk) WiFi : 4 29 nov 2020
Internet valt uit (nieuwe klant) Algemeen : 11 07 okt 2020
Actie XS4ALL: Eerste 4 maanden 50% korting op Internet, TV en Bellen. Algemeen : 1 27 aug 2020
Advertentie