obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel installatie handleiding?
ArcoWitter
Het glasvezel-pakket is binnen, maar er zit geen installatiehandleiding bij.
Ik heb wel de Genexis aangesloten, het lampje voor de glasvezelconnectie brandt, maar het lampje van verbinding niet. Nu kan het zijn dat de aansluiting 'aan de andere klant' nog niet is opgeleverd, maar helaas is dat niet goed na te gaan.
Ook staat nergens welke LAN-poort waarvoor is; ik heb via internet begrepen dat poort 1 de enige aangesloten poort is, dus daar gaat de fritz!box in.
Maar er staat ook nergens hoe die moet worden ingesteld. (Heb hem nu op gedeeld via z'n eigen LAN poort 1 staan)

Heeft iemand een link naar de juiste installatieprocedure?
Dank!
 
kenneth79
Oplossing.

Ga je Frizbox in :

fritz.box of 192.168.178.1

Als je daar nog nooit ben geweest start de wizard, op een gegeven moment vraagt de fritzbox 7390 hoe het internet binnen komt ( je moet een profiel uitkiezen ) daar staat XS4ALL Glas (of XS4ALL GLAS en TV) tussen, selecteer deze, dan is je modem geconfigureerd, de modem funtioneert bij glasvezel als Router en niet als modem. Hierdoor moet de kabel van uit de NTU naar Poort 1 in de Fritzbox. Het TV signaal komt uit poort 4, heb je een 100 Mbits verbinding, check dan even of je netwerk wel een Gbits netwerk is, anders komt er maar 87 tot 95 Mbits uit de Fritzbox. En stel de poorten dan ook in als Glan (1000 Mbits). Heeft je Pc alleen een LAN verbinding ( zal je nooit 100 Mbits halen, dit omdat Windows ook enkele Mbits reserveert.) En zal je toch echt een Gigabits Ethernet kaart in je Pc moeten stoppen. Als je download via nieuwsgroepen, moet je ook een redelijk goede PC hebben, want dan download je pc en maakt hij ook van alle losse pakketten een rar bestand dit kost ook PC kracht. Wil je optimaal gebruik maken van zulke verbindingen, met oogpunt op de nabije toekomst met 500 Mbits verbindingen zullen een hoop mensen deze informatie niet weten en zich zelf dan maar afvragen waarom ze niet sneller kunnen en zullen de meeste hoogstwaarschijnlijk roepen dat de ISP niet biedt wat ze beloven, maar wat ik zeg voldoen deze mensen aan de voorwaarden om optimaal gebruik te maken van zulke snelheden.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel installatie handleiding?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Eerste installatie na verhuizing Algemeen : 8 08 dec 2019
Samsung tablet crash na F-secure installatie Wat ontbreekt er op dit forum? : 8 08 aug 2019
Sites doen het niet goed na installatie F-Secure beveiligingssoftware : 1 22 jan 2019
Glasvezel upload onder de 1Mbit Storing : 6 30 okt 2018
Installatie f-secure blijft hangen beveiligingssoftware : 2 17 okt 2018